Hírek

Sokan váltanak kötelező biztosítót most

2010. november 02., 15:19
A kötelező biztosítási szerződések száma az országban jelenleg mintegy 4 millióra tehető, ez 120 milliárd forint díjbevételt jelent a biztosítási piacnak.
Sokan váltanak kötelező biztosítót most

Az adatok szerint tavaly csupán félmillió ember maradt hűséges korábbi biztosítójához. Hogy idén ez miként változik még nem tudni, ám azt már igen, hogy lehetnek olyan autósok, akik fele annyit fizetnek majd 2011-ben a kötelező biztosításért, mint az előző évben. Andrea azért fizet majd fele annyit mint eddig, mert viszonylag nagy, 1896 köbcentiméter hengerűrtartalmú, ám viszonylag kicsi, 81 KW teljesítményű az autója. Az idei évtől ugyanis a hengerűrtartalom helyett a teljesítmény sorolják kategóriákba a gépjárműveket a biztosító társaságok


Beke Andrea
"Úgy tűnik, hogy jobban járunk, mert eddig 8 ezret fizettem, most pedig 4 ezret kell fizetnem negyedévente a megváltozott kötelező biztosítási feltételek miatt."

Becslések szerint közel kétmillióan köthetnek új szerződést.

Kaposi Balázs
"Körülbelül hasonló tétellel jövök ki, mint az idei évben."

Gyekiczky András
"Nemrég vettem az autót, az elmúlt hónapban, most nem akarok biztosítót váltani."


Aki 2010-ben vásárolt autót, az most nem válthat biztosítót. Számára a biztosítás évfordulója a gépjármű vételi időpontja lesz, és csak egy év múlva köthet új szerződést. Sokan már akkor is jobban járhatnak, ha az eddigi biztosítójuknál maradnak, de újrakötik a biztosításukat. 

Koroknai Dániel - ügyvezető igazgató Group Kings Kft.
"Aki nem köt újra biztosítást, annak a biztosító újra kalkulálja, ám én azt mondom érdemes kikalkuláltatni újra, mert kedvezőbb feltételekhez juthatunk."

December elseje a korábbi szerződés felmondásának végső határideje és december 31.-ig kell megkötni az új biztosítást. Változtak a biztosítók kötelezettségei is. Nemfizetés esetén a biztosító 60 napig nem mondhatja fel a szerződést. A kárt viszont 15 napon belül kell rendezni, amennyiben az igénylő minden dokumentumot benyújtott. A szükséges papírok hiányában a biztosító 3 hónapon belül köteles fizetési javaslatot készíteni.