Hírek

Sokba kerülnek az iskolaszerek

2020. július 29., 20:43

A szeptemberben induló tanévtől minden gyermeknek ingyen tankönyv jár, az iskolakezdés mégis komoly költségeket ró a családokra. Egy elsős kisdiák felszerelése akár negyvenezer forintba is kerülhet. A bevásárlási roham a sokéves tapasztalat alapján augusztus utolsó hetére várható – mondják a kereskedők. Azok a családok azonban, akiknek most indul iskolába a gyermekük, már megkezdték a beszerzéseket.

Sokba kerülnek az iskolaszerek

"Szeretném, hogy jó tanuló legyek."

Tőke Gábor már izgatottan várja az iskolakezdést. A táskáját már meg is vették, a belevalókat sorolja.

Tőke Gábor
Tolltartó, tornazsák, füzetek.

Tőke-Reiber Anita
Körülbelül két hete kezdtük el a bevásárlást, akkor választottunk iskolatáskát, pár füzetet is megvettünk már, színes ceruzákat. Hogy mennyit szánunk rá, azt még nem tudom megmondani igazából, majd meglátjuk, mennyibe kerül.

"Divatos, ergonomikus kialakítású táska, amelynek különféle kitámasztó pontokkal tudják a statikus terhelés tompítani, ki vannak párnázva."

Egy jó minőségű táska ára 20 ezer forint felett van. Ez nemcsak a gyermek egészségét védi, hanem a szamárfülektől is a könyveket, füzeteket. Ez a szakbolt már készen áll az iskolakezdési rohamra. A koronavírus-járvány lassította a beszerzéseket, az Euro árfolyamának növekedése pedig az iskolaszerek áraira volt kedvezőtlen hatással.

Tóth László – tulajdonos-ügyvezető, Zékori Kft.
„Változó a helyzet, mert ha valakinek elsős gyermeke megy, annak elég komolyan meg fogja terhelni a pénztárcáját. Ha jó minőségű táskát szeretne vásárolni tolltartóval és a kezdő felszereléssel, amit az iskolákban a tanárnők összeírnak, akkor az 35-40 ezer forintra tehető.”

A megfelelő minőségű iskolaszerek: a tolltartó, a vonalzó, a körző és a táska több tanévet is kiszolgálhatnak. Így ha most drágábbnak is tűnnek, jövőre ezeket már nem kell megvenni.