Hírek

Fideszes képviselő a szociális ügyekről

2010. március 19., 15:48

Soltész Miklós, a Fidesz Népjóléti Kabinetjének elnöke a ma szerzett tapasztalatai alapján példaértékűnek tartja Szombathely szociális ellátó rendszerét. Külön kiemelte a hajléktalanellátást, és a rászorultak munka világába való visszavezetésében elért eredményeket.

Fideszes képviselő a szociális ügyekről

50 millió megváltozott munkaképességű ember él az Európai Unióban, 60%-uk dolgozik. Ez az arány Magyarországon csupán 10% - mondta Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki a fogyatékkal élők helyzetének javításért küzd Brüsszelben. Kiemelte, hogy ezek az emberek önálló életet szeretnének élni, nem pedig segélyre várni. Soltész Miklós, a Fidesz Népjóléti Kabinetjének elnöke ezért tartja károsnak és felelőtlennek a Bajnai-kormány döntését, amely 10 milliárd forinttal csökkentette a megváltozott munkaképességűek támogatását.

Ugyancsak károsnak nevezte a Gyurcsány-kormány döntését, amelynek az volt a célja, hogy az anyák minél előbb visszatérjenek a munka világába, mert ez okozza a 140%-os zsúfoltságot a szombathelyi bölcsődékben. Arra szólította fel a szombathelyieket, hogy minél többen vegyenek részt a szavazáson és támogassák a Fidesz-KDNP közös jelöltjeit.