MNB
MNB - 2

Hírek

Söpréssel jutott a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságának döntőjébe a Falco

2019. június 11., 15:28

A szombathelyiek a címvédő Szolnok csapatát búcsúztatták a három nyert mérkőzésig tartó párharc során. A vendégek tartalékos összeállítással érkeztek a harmadik felvonásra és csak egy félidőn keresztül tudták megnehezíteni a vasi sárga-feketék dolgát.

Söpréssel jutott a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságának döntőjébe a Falco

Mintegy 2800 néző volt kíváncsi Falco-Vulcano Energia KC Szombathely harmadik elődöntő mérkőzésére. 0:01-  Gasper Okorn tanítványai az erősen tartalékos Szolnoki Olaj csapatát

fogadták az Aréna Savariában. 0:55- A vendégektől több kulcsjátékos valamint a junior korú kosarasok is hiányoztak, így már a kezdőötös sem volt megszokott. 3:01- Ennek ellenére jól kezdte a találkozót a Szolnok és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 13:06- Majd az ifjú Pallai pontjaival mínusz négyre zárkozott az olaj a negyed végére. 19:22- A folytatásban sem változott a játék képe. Ha a Falco triplát szerzett, a vendégek is betaláltak a hárompontos vonalon túlról. 38:35- és 39:10- A pattanásig feszült hajrában aztán Curry rázta meg magát és egy hatalmas zsákolással állította be a szünetben az 51-49-es állást. 42:23- Jót tett a pihenő a szombathelyi kosarasoknak, mert fordulás után már az történt a pályán, amit a hazai szurkolók valamint a vezetőedző is látni szeretett volna. 43:39- Váradiék könnyed kosarakat szereztek, védekezésük pedig kellően masszív volt. 48:50- Alekszics mester még időkéréssel próbálta megzavarni a sárga-feketék játékát, hiába, mert ekkor már húsz pontos volt a differencia. 1:00:00- A végére már csak a különbség volt kérdéses. 1:11:51- A 102-75-ös végeredménynek köszönhetően a Falco 3-0-ás összesítéssel jutott a fináléba.

Darrin Govens - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
Nem játszottunk jól a találkozó elején, de a második félidőben belejöttönk és csapatként, jól játszottunk. A vezetőedzőnk remekül felkészített minket a párharcra és most már ott vagyunk a döntőben.

A Falco szimpatizánsok örömét fokozhatja, hogy a szombathelyiek egy hetet pihenhetnek a fináléra. Az ellenfél kiléte még kérdéses, hiszen az Egis Körmend - Pécs elődöntőben szerda esete játsszák az ötödik, mindent eldöntő találkozót. A finálé első felvonására szombat este kerül sor.