MNB - 2
MNB

Hírek

Sörgyári Capriccio premier Kőszegen

2011. július 11., 08:34

Péntek este fél kilenckor volt a premierje a kőszegi várszínházban a Bohumil Hrabal művekből készült Sörgyári Capriccio című darabnak. A színészeket különböző társulatoktól hívták a karakteres szerepekre.

Sörgyári Capriccio premier Kőszegen

Csütörtökön a „Köszönet estélyére” azokat hívták meg a jelmezes főpróbára, akik egész évben segítik a Jurisics Vár Művelődési Központ munkáját. A várszínház új helyszínen szórakoztatja a nagyérdeműt. A várat ugyanis a felújítás miatt bezárták. De nem csak a helyszín új, hanem a játéktér is. A darab ugyanis nem csak a színpadon játszódik.

Zsúfolásig megtelt a Brenner-ház udvara, amely ideiglenes helyszínként szolgál a várszínház előadásaihoz.

A kőszegi várszínház 30. évadjában a helyi vállalkozók segítségével készült például a színpad, a kapu.

A fiatal Maryska kerékpáron érkezik a darab elején. Az aláfestő zenét pedig élőben adja a kőszegi fúvósok egy csoportja. Jól ismert színészek kaptak szerepet a Sörgyári Capriccioban.

Pócza Zoltán igazgató, Jurisics Vár Műv. Központ és Várszínház
A Hollósi Frigyes szinte egy kicsit kőszegi, úgy jön ide haza, hogy várják. Pogány Judit is sokszor játszott, Bezerédi Zoltán szintén. De sikerült olyan fiatalokat is beépíteni Radnai Csilla és Szabó-Kilmer Tamás személyében, akik az idei POSZT-on a 30 év alattiaknál a legjobb színész és színésznő díját vitték el.

Pepin bácsiként pedig a várszínház évek óta visszatérő színészét, Epres Attilát láthatjuk. Bohumil Hrabal több művének felhasználásával a Sörgyári Capricciót Lőkös Ildikó és Znamenák István írta. Apró történetek fonódnak benne össze.

A darab nem csak a színpadon játszódik, hanem a nézőtéren és a szomszédos ház fala is szerepet kapott. A premiert ma este tartják Kőszegen. Az előadások július 17-ig folytatódnak.