Hírek

Sorsdöntő meccs vár a férfi kosárlabda válogatottra

2012. szeptember 04., 17:28

Mindenképpen nyernie kell a magyar férfi kosárlabda válogatottnak szerdán este Ausztriában, ha életben akarja tartani továbbjutási reményeit az Európa-bajnokságra. A selejtező sorozatban jelenleg két győzelemmel és három vereséggel áll a Rátgéber-csapat.

Sorsdöntő meccs vár a férfi kosárlabda válogatottra

Kedvezőtlen előjel, hogy Lóránt Péter csapatkapitány - aki tegnap még együtt edzett társaival az Arénában - betegség miatt végül nem utazott el Ausztriába.

Az itthoni meccsen - ha nehezen is, de nagy hajrát követően - sikerült 6 ponttal felülmúlni Ausztria együttesét. Idegenben is csak a győzelem az elfogadható eredmény, ehhez azonban ki kell javítani a védekezésben és támadásban elkövetett hibákat.

Rátgéber László - szövetségi kapitány, magyar válogatott
"A kulcsszó az agresszivitás. Ha tudunk agresszívan játszani, támadni a labdát, és hogy ne legyen sok eladott labdánk, mert az osztrákok abban jók, hogy nagyon sok indítás gólt dobnak, akkor szerintem meglesz az esélyünk, hogy győzzünk."

A fiúk az Aréna Savariában tréningeztek tegnap. Főleg a támadójátékot és a büntetőket gyakorolták. Mindannyiukat motiválja az a tény, hogy még van esély továbbjutni a csoportból.

Lóránt Péter - csapatkapitány
"Én úgy gondolom, hogy egy hasonlóan nehéz mérkőzés vár ránk. A legutolsó meccsen is az utolsó negyedben tudtunk az osztrákok fölé kerekedni. Ha tudjuk kontrollálni a lepattanót, és ebből gyors kosarakat tudunk szerezni, akkor idegenben is meg tudjuk őket verni."

Rátgéber László tanítványai az előző fordulókban legyőzték Ciprust és Ausztriát,  Ukrajnától és Horvátországtól azonban vereséget szenvedtek. A következő három mérkőzést sikerrel kellene venni ahhoz, hogy a csapat szerepelhessen a jövő évi, szlovéniai Eb-n. A schwechati összecsapás szerdán este 20 óra 20 perckor kezdődik. A következő fordulóban Horvátországot fogadja a magyar válogatott szombaton az Arénában.