Hírek

Sportágakkal ismerkedtek az óvodások

2019. október 18., 14:57

Idén is szélesre tárta kapuit az Aréna Savaria az óvodások előtt, akiknek a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola szervezett nyílt napot. Az esemény keretében számos szakosztállyal megismerkedhettek a kicsik, akik nagy létszámban teljesítették a játékos feladatokat.

Sportágakkal ismerkedtek az óvodások

A tenisztől kezdve az úszáson át a röplabdával és a görkorcsolyával bezárólag sokféle sportágat vonultattak fel a sportközpont munkatársai annak érdekében, hogy az ovisok minél előbb megismerkedhessenek a különféle mozgásformákkal.

Boros András -  Sportiskola vezető
"A sportnak tudjuk nagyon fontos szerepe van, a sportágak jelen vannak az óvodákban, nagyon sok program van. Mi éppen ezért is szeretnénk, hogy a 9 szakosztályunk tudjon ajánlani olyan alternatívát majd hosszútávon, amik a kis óvodásoknak, szüleiknek megfelelő lesz."

Tavaly 13, idén pedig már 15 óvoda vett részt a sportiskola nyílt napján. Valamennyi intézményben egyre nagyobb szerepet kap a sport, a testnevelés.  

Szekunda Györgyi - vezető, Csodavár Óvoda
"A sport az a mindennapos élet része, eleve van a mindennapos testnevelés mozgással, minden nap udvaron vagyunk esőben, télben, hóban, sárban, tehát kint futhatnak a gyermekek. Vannak nagy foglalkozásaink, átöltözősek, ahol eszközöket tudunk használni, illetve járunk korcsoláyzni, úszni, kirándulni, tehát minden nap jelen van a gyerekek életében a mozgás és a sport."

Az eseményen megjelent több mint 200 kis ovis közül sokan most találkoztak először testközelből egyes sportágakkal és ismerkedhettek meg azok alapjaival.

"Most, még csak most szerettem meg a kosárlabdát!"

"Apával és anyával futni szoktunk."

A Sportközpont és Sportiskola idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ennek alkalmából az intézmény szakemberei jubileumi programsorozatot szerveznek, amelynek első állomása volt az ovisoknak megrendezett nyílt nap. Ezt további sportesemények követik majd, amelyeket általános és középiskolások számára is szerveznek.