Hírek

Sportnap időseknek

2016. október 17., 17:07

Könnyű mozgással járó sportágakban és művészeti produkció kategóriában mérhették össze tudásukat a 62 év feletti nyugdíjasok hétvégén Kámonban. A jó hangulatú rendezvényen azonban nem annyira a komoly versengés, sokkal inkább a közösségépítés volt a cél.

Sportnap időseknek

Teke, darts, petanque - mindegyik viszonylag könnyű mozgással járó sport, egy idős ember számára mégis elegendő ahhoz, hogy frissen és fitten tartsa magát. Ezekre a versenyszámokra is nevezhettek az aranykorúak számára szervezett hétvégi sport- és kulturális napon a Kámoni Arborétum sporttelepén. A rendezvényt hagyományosan a város sportért is felelős alpolgármestere nyitotta meg, aki úgy látja, hogy az ilyen programok igazi haszna nem a versengés.

Koczka Tibor - alpolgármester
“A lényeg, úgy gondolom, hogy a közösségépítésen van. Azon van a hangsúly, hogy ezek az alkalmak jó lehetőséget biztosítanak az ismerkedésre, a barátkozásra. És úgy gondolom, hogy ennek nyomán aztán az év hátralévő részében és a következő megmérettetésig akár közösen lehet különféle sportokat űzni, sétálni, gyalogolni, túrázni.”

A nap folyamán a művészetek iránt érdeklődő nyugdíjasok is kipróbálhatták magukat: vers, ének, magyar nóta kategóriákban regisztrálhattak, és adhatták elő produkciójukat a zsűri és a közönség előtt. A házigazda egyesület nem először szervezett olyan programot, amelyen többféle versenyszámot is meghirdettek.

Fasching Károly - elnök, Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesület
“Párban a győzelemért - egy háromfordulós versenyünk volt, aminek most vagyunk az elszámolási időszakában. Aztán tavaly is volt egy, de ha jól tudom, ez már a harmadik Herény-Kámon kulturális vetélkedő és sportvetélkedő. A 62 év feletti személyek vetélkednek, versenyeznek.”

Az aranykorúak sport- és kulturális napja jól illeszkedik abba a városi törekvésbe, hogy az idősek számára segítséget nyújtsanak a mindennapok aktív eltöltéséhez. Bár a mostani vetélkedőt egy civil szervezet karolta fel, a lebonyolítását a szombathelyi önkormányzat is támogatta.