Hírek

Sportszakmai napot tartottak az egyetemen

2019. május 15., 13:11

Több mint háromszázan vettek részt az ELTE PPK Sporttudományi Intézetének egy napos szakmai napján. Az idei rendezvény a “Zöld, víz, sport!” címet kapta. A délelőtt az elméleti, a délután a gyakorlati részről szólt.

Sportszakmai napot tartottak az egyetemen

Nagy érdeklődés kísérte az ELTE Sporttudományi Intézetének szakmai napját. Ezeket a feladatokat a Csónakázó-tóra tervezték - a rossz idő miatt azonban az egyetem C épületének aulájában zajlott a kenuverseny.

“Húzd, húzd, gyerünk!”

Az intézmény sporttudományi napja komoly hagyományokkal rendelkezik.

H. Ekler Judit - intézetigazgató, ELTE PPK Sporttudományi Intézet
“A sporttudományi intézet minden félévben megrendezi a sporttudományi napját, ennek a napnak elméleti és gyakrolati programjai is vannak, és mindig egy, a sporttudomány szempontjából és a képzés szempontjából is fontos témakört járunk körül. Az idén ez a vizes sportokkal kapcsolatos téma.”

A szakmai nap több mint háromszáz résztvevője megismerkedhetett a magyar úszósportág jelenlegi helyzetével is.

Kiss-Geosits Beatrix - egyetemi docens, ELTE PPK Sporttudományi Intézet
“Azt hiszem, a sporttörténelem maga Soós Csaba, hiszen az úszó szövetségi kapitányunk maga is úszó volt, hihetetlen sok eredményt ért el, ő volt a második legfiatalabb országos bajnok 14 éves korában.”

Az itt tanuló Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk, Halász Bence szerint az előadások  előbbre vihetik a magyar sportot.

Halász Bence - atléta, egytemi hallgató - ELTE PPK Sporttudományi Intézet
“Főleg a legutolsó előadás tetszett, amikor arról volt szó, hogy minden edzés előtt - mondhatjuk így - fel kellene mérni, hogy az adott napon a sportoló mire lenne képes, és úgy érzem, hogy ennek hasznát is tudnám venni a mindennapokban.”

A következő sportszakmai napot várhatóan ősszel rendezik meg.