Hírek

Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója

2017. október 06., 14:16

Szombathely adott otthont a 66. alkalommal megrendezett Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójának. A kétnapos rendezvény keretében hét felsőoktatási intézmény hat sportágban mérte össze tudását.

Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója

Németh István - rektorhelyettes, ELTE-SEK
“Nagyon fontos, hogy itt vagytok, és nagyon fontos, hogy olyan dolgot csináltok, ami a társadalom számára nagyon fontos. Ez pedig a mozgás és az egészség. Azért, mert ez a jövő.”

Németh István rektorhelyettes ezekkel a szavakkal köszöntötte  az egyetemi-főiskolai sportélet egyik legjelentősebb hazai eseményének, a Sportszakos Hallgatók Sportalálkozójának résztvevőit. A megnyitón az önkormányzatot Koczka Tibor alpolgármestre képviselte, aki testnevelői diplomáját a szombathelyi felsőoktatási intézményben szerezte. Ott, ahol jelenleg a kalapácsvetés korosztályos világbajnoka, Halász Bence is tanul.  

Halász Bence - atléta, ELTE-SEK
“Súlylökésen kívül nagy meglepetésre a 4x100 méteres váltóban is indulni fogok. Én leszek a befutóember. Első sorban szeretnék nem megsérülni, hiszen egy olyan számról van szó, amire nem szoktunk készülni, hiába futunk hosszú-, és rövid távokat is edzéseken. Sosem futottam még 100 méter maxra.”

A kétnapos rendezvényen hét felsőoktatási intézmény 350 hallgatója vett részt. A fiatalok hat sportágban mérték össze tudásukat, melyek közül most is a labdajátékok voltak a legnépszerűbbek. Az izgalmas mérkőzések sok érdeklődőt, szurkolót vonzottak.