Hírek

Sportszereket kapnak az iskolák

2014. november 25., 17:56

Támogatási szerződést írt alá a szombathelyi Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerülete és a Kornospan Alapítvány. A megállapodás értelmében az alapítvány közel 5 millió forint értékben biztosít sportszereket több mint 40 alap- és középfokú tanintézménynek.

Sportszereket kapnak az iskolák

A mindennapos testnevelés miatt több és korszerűbb felszerelésre van szükségük az oktatási intézményeknek. A szombathelyi tankerület számára óriási segítséget jelent az alapítvány felajánlása. A KLIK önerejéből nem képes az iskoláik sporteszköz-állományának bővítésére.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerület
„Nagyon jó minőségű sporteszközöket, labdákat,minden olyat, amire az iskoláknak konkrétan igénye volt ezeket mi ki is szállítottuk már az iskolákhoz és boldogan használják. A további együttműködésekben, a Kronospan Alapítvány tájékoztatása alapján lehetőség van kisebb folyamatos eszközigényekre.”

A Kronospan elkötelezett híve a környezetvédelemnek és az oktatás támogatásának. A faipari vállalat rendszeresen segít ilyen célú kezdeményezéseket alapanyaggal és kész termékekkel is.

Novák Tibor – elnök, Falco Zrt. Igazgatótanács
„Beszállítóinkkal kapcsolatban olyan forráslehetőségeket látunk, hogy a beszállítók szívesen támogatnának konkrét projekteket. Tehát akkor, amikor látnak egy kvázi étlapot, hogy milyen projektek vannak a városban, amiket meg kell finanszírozni, akkor ők szívesen beszállnak ezekbe a projektekbe

A szerződés értelmében a harmincháromféle termékből összeállított sportcsomagok értéke iskolánként 100.000 forint. Ez a fejlesztés körülbelül 16.000 diákot érint a tankerületben.