Hírek

Star Wars tábor a Savaria Ifjúsági Centrumban

2012. július 17., 17:59

Gyerektáborokban gazdag a szombathelyi nyár. Július 16-án kezdődött a Star Wars tábor a Savaria Ifjúsági Centrumban. A sikeres kultuszfilm-sorozat még mindig lázba hozza a legkisebbeket is.

Star Wars tábor a Savaria Ifjúsági Centrumban

Nyüzsögnek a kisiskolások az Oladi Általános Művelődési központban. Éppen szabad foglalkozás folyik, a srácok rajzolnak, kardoznak, és a kedvenc filmjükről beszélgetnek.

A Star Wars témájú gyerektábor egyedülálló az országban.

Gulyás Andrea  - táborvezető
"A Star Wars táborunk a gyerekek kérésére idén először került megrendezésre, nagy sikerrel, amit először nem gondoltunk volna. De a jelentkezők számából ítélve elég nagy rá az érdeklődés."
 
Több mint ötven kis rajongó tölti itt a nyarát. Volt, aki Várpalotáról, vagy Budapestről jelentkezett.

A 4 napos tábor alatt a gyerekek filmbejátszásokat nézhetnek, ügyességi játékokat játszhatnak, vívhatnak kardpárbajt, és játékos feladatokban bizonyíthatják, mennyit tudnak a 6 részes filmsorozatról. Kedvenc szereplőjük bőrébe bújva mesélt nekünk két igazán nagy rajongó arról, hogy miként ismerkedtek meg a Csillagok Háborújával.
 
Kovács Pál
"Apu ott a Fő téren kikölcsönzött egy DVD-t és akkor először a második részt néztük meg. Amikor nagyon félelmetes volt, odabújtam hozzá, de ő mondta, hogy ez csak egy film, amit számítógéppel meg lehet csinálni."

Halász Kristóf
" Régen apukám megszerezte nekem a Star Wars-t, és aztán egyszer csak azt láttam a filmekben, hogy mindig a harc után mindig van béke, és aztán kiderült, hogy a köztársaságot meg kell menteni."

A tábor előzetesen nem kapott nagy nyilvánosságot, a gyerekekhez mégis eljutott a híre.

Forgács Péter
"A suliban osztogattak ilyen szórólapokat a tábornál, és én anyutól kértem névnapomra, hogy elmehessek erre a táborra, mert ez a kedvenc filmem."

Tatai Ádám
"Hallottam, hogy a barátaim is jönnek és akkor én is el akartam jönni."

Láthatóan jól érzik magukat a kicsik az elképzelt Jedi-edzésen. Sokan azt mondták, jövőre is szívesen jönnének, hiszen a Csillagok háborúja sosem meg ki a divatból.