Hírek

Statisztákat kerestek

2010. május 04., 14:37
Filmforgatásra készülnek Kőszegen, amelyhez hétfőn keresték a statisztákat. Évekkel ezelőtt a város több nagyjátékfilm felvételének is helyszíne volt: Kőszeg lakói szerepelhettek például a Kísértet Lublón, vagy a Hány az óra Vekker Úr című filmekben. Ezúttal az egyik üdítőgyártó világcégnek készül a városban a kosztümös reklámja.
Statisztákat kerestek

A délutáni statisztaválogatóra olyan sokan érkeztek, hogy alig fértek be a Jurisics vár kistermébe. A kiadott jelentkezési lapok pillanatok alatt elfogytak.

Az alsó korhatár 10 év volt, felsőt nem szabott meg az ügynökség. Fontos volt viszont a méret, ezért minden jelentkezőt megmértek.

Normál, inkább vékony testalkatú, természetes színű hajú, és nem tetovált gyerekeket, nőket és férfiakat kerestek.

Büki Csaba
"Érdekelne, meg munka. Egy kis anyagi erősítés kellene."

A jelentkezőkről fotót készítettek.

Kenesei Nóra - munkatárs, Hollywood Ügynökség - Budapest
"A fotóikat megmutatjuk a megrendelőnek, és ő fogja eldönteni, hogy ki az, akit szeretne látni, még akár a háttérben is."

Az ügynökség munkatársai nem árultak el részleteket a reklámfilm forgatókönyvéről. A jelentkezőket azonban ez nem zavarta.

A fiatalok közül volt, aki a tehetségét akarta kipróbálni, sokan viszont a buli kedvéért jöttek. A napidíj mellé az ügynökség még egyszeri meleg étkezést is ígért.

Úgy tudjuk, a hétvégére Kőszegen felépítenek egy XV. századi piacteret, ahol korabeli környezetben és ruhákban forgatják a reklámot. A statisztaválogatásra 165-en jelentkeztek, közülük csak 80-100 kőszegit foglalkoztatnak két napon át. A kiválasztott szereplőket a hét második felében értesítik.