Hírek

Strandidő

2019. június 11., 15:33

Megnyitottak Szombathely strandjai, közel 4500-an fürdőztek a pünkösdi hosszú hétvégén. A létesítményekben elvégezték a nyitást megelőző karbantartási munkákat, így a Tófürdőn és a termálfürdőben is minden készen állt a kikapcsolódni vágyók fogadására.

Strandidő

Vasárnap nyitotta meg kapuit a termálfürdő, sokan választották kikapcsolódásként a strandolást a hosszú hétvégén. A nyitónapon 600, pünkösdhétfőn 800 látogató váltott jegyet.

Csidei Katalin
"Szeretünk, ha tehetjük hétvégén mindig elmegyünk. Mert nem családi házban lakunk sajnos, ezért járunk el strandolni."

Sali Adél
"Én szoktam strandlabdáznia vízben, szoktam mászkálni, enni lángost."

Előzőleg rendbe tették a medencék burkolatát, fertőtlenítettek, felülvizsgálták a gépészeti berendezéseket. A jegyárak nem változtak, idén is egy belépővel lehet igénybe venni az uszoda és a termálfürdő szolgáltatásait. A szezonban több kényelmi fejlesztést is tervez a Vasivíz, például új elemekkel bővül a játszótér.

Kántás Zoltán - fürdővezető, Vasivíz Zrt.
"Beszerzés alatt van a termál ülőmedence mellett egy napvitorla-rendszer, amivel az a cél, hogy tudjuk növelni az árnyékos felületek nagyságát."  

27 fokot mértek árnyékban a Tófürdőn, amely már szombaton kinyitott. Tele voltak a medencék, sokan már nagyon várták a strandidőt.

Juhász Amália
"Nagyon örülünk neki, és nagyon élvezzük, nagyon ki vagyunk éhezve a jó időre. ÉLvezzük minden pillanatát, és reméljük, ez jó sokáig így is marad."

B. Szabó Miklós
"Szerintem mindenki nagyon várta már az országban, hogy ki tudjon a természetbe vagy strandra, nagyon vártuk, igen."

A jegyárak minimálisan, nagyjából 100 forinttal emelkedtek. Már hónapokkal ezelőtt elkezdődött a felkészülés a szezonra.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR munkatárs, SZOVA Zrt.
"A szivattyúk, szűrők és klórgáz-adagoló ... festési munkálatok."

A pünkösdi hosszú hétvégén közel 3000-en csobbantak a Tófürdőn. Az előrejelzések szerint egész héten kitart a strandidő, 30 fok fölötti értékeket mérhetünk.