Hírek

Strandröplabda torna a Termálfürdőben

2019. augusztus 14., 13:11

Hétvégén tartotta utolsó strandröplabda tornáját a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség a Termálfürdőben. A kétnapos versenyen négy kategóriában mérték össze tudásukat a résztvevők.

Strandröplabda torna a Termálfürdőben

8 férfi és mindösszesen 2 női csapat nevezett szombaton, amikor a férfi és női páros mérkőzéseket rendezték. Ezt befolyásolhatta az is, hogy augusztus 10. ezúttal munkanap volt. A sportág azonban így is töretlen népszerűségnek örvend, a résztvevők többsége a korábbi alkalmakkor is kilátogatott a Termálfürdő homokos pályájára.

Simon Dávid
"Ez a bajnokság nagyon jó szerencsére, ugyanis az amatőröknek is van lehetősége arra, hogy ismerkedjenek ezzel a sporttal. Én 2 éve kezdtem el foglalkozni a röplabdával, nagyon-nagyon élvezem, jó idő van, strandon vagyunk, a lányok gyönyörűek, szerintem nem is kell ennél több."

A tapasztaltabb, rutinos spílerek mellett új arcok is rendre megjelentek az idei nyári strandröplabda bajnokságon, amelynek 3 hétvégén adott otthont a Termálfürdő. Ezek az alkalmak hozzájárulhatnak a sportág újbóli felmelkedéséhez.  

Gőczi István - szakágvezető, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
"Kudron Márk most van itt először, nemrég kezdte el a röplabdát és már az NB II-es csapatban bontogatja szárnyait, de mondhatnám az unokámat is vagy itt van a Szalai Kristóf, ő is nagyon fiatal, 15-16 éves játékosokról van szó és hát bízom benne, hogy a későbbiek folyamán akár a strandröplabdában, akár a teremröplabdában sikeresek lesznek."

Kudron Márk
"Én azt nagyon szeretem benne, hogy mozogni kell, mert mozgás nélkül is nem nagyon tudnék élni. Én a röplabdával egy éve kezdtem el foglalkozni, nagyon megtetszett maga a sport és szeretném ezt a közeljövőben még folytatni."

A III. Termál Kupa női párosában az Aranybalos, férfi párosban a Törpék nyertek, míg mix kategóriában a Young Masters, vegyes párosban pedig a Kábé győzedelmeskedett.