MNB
MNB - 2

Hírek

Súlyemelő verseny a Haladás Sportkomplexumban

2019. február 14., 14:27

A 2019-es esztendőben első alkalommal rendezett versenyt a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya. A területi minősítő viadalon a zöld-fehér klub 22 sportolóját indította.

Súlyemelő verseny a Haladás Sportkomplexumban

Összesen közel 40 nevezés érkezett a Haladás területi minősítő versenyére. A súlyemelők a hazai klub mellett az Oroszlányi VSE, valamint a Körmendi Impulzer színeit képviselték. A délelőtti programban a női, míg a délutániban a férfi sportolók  léptek porondra. A viadalon kölyök, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban rendeztek versenyt.

Márkus Erzsébet - vezetőedző, Haladás VSE
“Itt indulhatnak az új versenyzők, a legkisebb versenyzők és persze a régiek is. Ez az a verseny, ahol be lehet csatlakozni a súlyemelő szövetség versenyzési rendszerébe. Itt lehet minősítéseket szerezni a későbbi versenyek nevezéséhez majd.”

A szombathelyi viadalnak volt egy nagy visszatérője is. Geröly Lilla korábban több hazai, illetve nemzetközi erőpróbán ért el kitűnő eredményeket. Aztán egy időre felhagyott a súlyemeléssel. Most a felnőttek 64 kilogrammos súlycsoportjában lépett dobogóra. Szakításban 60, míg lökésben 75 kiló teljesítése volt a célja.

Geröly Lilla - súlyemelő, Haladás VSE
“Volt egy időszak, amikor abbahagytam egy kis időre. De aztán nem tudtam meglenni nélküle. Újra elkezdtem. Most jelen pillanatban próbálom magamat visszahozni a régi formámba. Ez a verseny is arról szól, hogy magamat minél jobban felül tudjam múlni.”

Geröly Lilla végül elégedett lehetett eredményével, ugyanis szakításban három jó gyakorlattal 62, míg lökésben 80 kilót ért el. A 142 kilogrammos öszteljesítmény határozottan bíztató a jövőre nézve.