Hírek

S.U.P.E.R.

2015. július 15., 16:17

Pozitív példák bemutatásával folytatódott a Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat Szombathelyen. Olyan vállalkozók, cégvezetők tartottak előadást, akik a saját területükön kiemelkedő eredményeket értek el, és személyes életútjukkal motiválhatják a többieket.

S.U.P.E.R.

"Magyarország egy aranybánya, ez így is van, de kérdés, hogy tudunk-e ezzel élni."

Egy kis tejfeldolgozó műhelyből országos hírű vállalkozást épített Cserpes István az elmúlt húsz év alatt. Az induláskor még nem léteztek hasonló támogatások, ma már azonban olyan pályázati lehetőségek állnak a vállalkozások előtt, amit ki kell használni - mondta el.

Cserpes István - tulajdonos, Cserpes Sajtműhely
"Ha van reális cél, és nem csak költőpénzt, vagy mondvacsinált dolgot akarunk, jól működik, azért óva intenék mindenkit, hogy ettől úgymond elszálljon, hogy van pénz, bármit lehet beruházni. Annak akkor is értelmesnek kell lenni, ha van rá pénz."

2020-ig összesen 1200 milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra, ami nagy lehetőség a kis- és középvállalkozások számára ahhoz, hogy új munkahelyeket teremtsenek és fejlesszenek. Az érdeklődők inspiráló egyéni sikertörténeteket hallhattak, amelyek ötleteket és jó példát adhatnak. Számos jó tanács és hasznos információ hangzott el.

Mészáros Csaba - elnök, tulajdonos, Evopro
"Úgy ne költsünk el pénzt, hogy nem jön létre újabb munkahely, növekedés  vagy profit, amit vissza tudunk forgatni a vállalkozásba. Ez a mennyiségű pénz minden dolgozni akaró vállalkozásnak lehetőséget ad, hogy fejlődjön."

Az előadássorozathoz kapcsolódóan a Fő téren családi játékprogramokat szerveztek. Öt állomásos szuperhős akadálypályán mehettek végig a vállalkozó szellemű gyerekek, ahol ügyességüket és kreativitásukat tesztelhették.