Hírek

Szabadszájú komédia a Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, a Tesztoszteron

2024. május 02., 14:12

Szabadszájú komédia a Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, a Tesztoszteron, amely aktuális témákat feszeget. Megjeleníti, hogyan vélekednek a férfiak a nőkről, valamint a nemek közötti azonosságok és különbségek témáját is feszegeti.

Szabadszájú komédia a Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, a Tesztoszteron

A vőlegény a várt igen helyett nemet kapott válaszul. A Tesztoszteron című színdarab helyszíne egy vendéglő, ahova a meg nem valósult esküvő után betér a vőlegény, annak apja és testvére, valamint a násznép egy része. Nyolc férfi jelenik meg a színpadon.

Uraim! Minden férfi életében eljön az a pillanat, amikor a fia megnősül...de az élet nem mindig emlékeztet a fos szentimentális amerikai sorozatokra

Italozás közben megered a nyelvük. Előbújnak a felszín alatt rejlő vágyak és félelmek.

“they say that time supposed to heal you, but I ain't done much healing”

A férfiak mellett Korponay Zsófi elragadó jelenésként tűnik fel a színpadon.

Horváth Ákos - színész, Weöres Sándor Színház

“Azért alapvetően ez egy önironikus férfiparódia ez a színdarab, tehát minden macsóizmus, minden hímsoviniszta gesztul túl van tolva egy picit, hogy azért ez szórakoztató legyen, és az a nő, az az egyetlen egy nő aki játszik a színdarabunkban az Korponay Zsófi, aki képviseli a szépséget, a tisztaságot, a művészetet, tehát ellenpontozza mindazt, amit mi művelünk a színpadon.”

A Tesztoszteron ironikusan dolgozza fel a nemek közötti azonosságok és különbségek témáját. Andrzej Saramonowicz darabját Szikszai Rémusz állítja színpadra Szombathelyen. Nemcsak parodizálni szerette volna a férfiakat, hanem megmutatni azt is, hogyan vélekednek a nőkről, milyen sérelmeket szenvednek el általuk, miközben szeretetre, gyengédségre és elismerésre vágynak.

Szikszai Rémusz - rendező

“Minden olyan közhely benne van, amit a férfiak, vagy a férfi társaságban a nőkről mondani szoktak, és amit én utálok és gyűlölök ezért is nagyon szeretem azt, hogy ez egy ilyen finom pellengér. Énszerintem a hölgyek jobban fogják élvezni, mert a férfiaknak valamilyen szinten muszáj magukra ismerniük ebben a történetben, meg erre a macsó gondolkodásmódra. Most ismétlem ugye a magam, de tényleg nem tudok jobb példát erre, hogy valaki mondja meg nekem, hogy miért keres jobban ugyanabban az állásban egy férfi mint egy nő.”

A színdarabot zenés betétek színesítik. A Tesztoszteront pénteken mutatják be a nagyszínpadon.