Hírek

Szabadtéren edzenek a kosarasok

2020. június 02., 13:21

Várakozáson felül szerepelt a félbeszakított idényben a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr női NB I-es kosárlabdacsapata. A SZoESE 17 mérkőzésből 12-öt megnyerve az ötödik helyen állt a 14 csapatos bajnokságban, amikor márciusban eredményhirdetés nélkül befejezték a szezont.

Szabadtéren edzenek a kosarasok

A telefonnál: Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Idén gyakorlatilag tényleg minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Nagyon picit talán azért van hiányérzetem, mert volt egy-két olyan sérülésünk, amikor kulcsjátékosok hiányoztak. Ha egészségesek, akkor még szebb eredményt érhettünk volna el. Nem jelöltek bajnokot, se feljutót, se kiesőt, az ötödik helyen zártunk. A látottak alapján várakozáson felül, ugyanakkor a mutatott játék alapján teljesen reális eredmény.“

A vezetőedző számára nagyon fájó, hogy idő előtt véget ért a szezon, mert úgy érzi, hogy a hátralévő kilenc bajnokin akár a dobogót is elérhették volna. A tréner bízik benne, hogy a következő idényben merészebb álmokat szövögethetnek.

A telefonnál: Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Amennyiben elindulunk és maradna nagyjából a játékoskeret. Minden függ az ellenfelektől is, hiszen idén is volt egy csomó új csapat, aki eddig nem volt és nem tudtuk, hogy milyen erőt képvisel. Azt gondolom, hogy egy erős középcsapatnál jobb csapat is lehetünk jövőre.”

A SZOESE női kosarasai nem álltak le teljesen, de a kormány enyhítései ellenére az egyetemi csarnokot még nem használhatják, ezért egyelőre szabadtéren tudnak csak edzeni.