Hírek

Szakképzési centrum projektzáró

2020. október 21., 21:20

Digitális labor kialakítása, informatikai eszközök beszerzése és több szabadidős rendezvény is megvalósult a Vas Megyei Szakképzési Centrum hároméves pályázati programjában. A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című projekt ma online konferenciával zárult. Az előadók beszámoltak a lemorzsolódás csökkentését célzó program eredményeiről is.

 

Szakképzési centrum projektzáró

Dolgoznak a 3D-nyomtatók a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, amit az 550 millió forint értékű pályázati program részekén a szakképzési centrum Akacs Mihály utcai központjában alakítottak ki.

A labort modern eszközökkel szerelték fel, amelyek segítik a korszerű ismeretek megszerzését.

Szentgyörgyvári Róbert - kancellár, Vas Megyei Szakképzési Centrum
"Szervezünk az általános iskolás tanulóknak laborlátogatást, mely során betekinthetnek a különféle szakmai ismeretek elsajátításába, elsődlegesen a 3D nyomtatás, robotok programozása, és olyan ismeretek, amelyek jelenleg még nem a hétköznapi ismeretek között vannak."

A szakképzési centrum nyolc tagintézménye számára vásároltak informatikai eszközöket. Közösségi tereket alakítottak ki, a tanulók számára fejlesztő foglalkozásokat, szabadidős és -mentorprogramokat szerveztek, hogy csökkentsék a lemorzsolódást, és minél kevesebben hagyják el szakma nélkül az iskolát.

Nagy Zsanett - projektmenedzser
"Próbáltuk segíteni a diákokat, hogy érezzék jól magukat az intézményben, ezzel is segítve a projektcélt, hogy ne hagyják el az intézményt, a tanulócsoportok működése során pedig olyan segítséget, kompetenciafejlesztést kaphattak, mely során a tanulmányi eredményeik javulását is elő tudtuk segíteni."

"A projektcélokat azt gondolom, sikerült teljesíteni."

A koronavírus-helyzet miatt online megtartott zárókonferencián az is elhangzott, hogy a centrum iskoláiban egyébként sem volt magas a lemorzsolódók aránya, de a programnak köszönhetően további javulást sikerült elérni.