Hírek

Szakmákat népszerűsítő videoklip-pályázat

2020. december 18., 20:14

Szakmákat népszerűsítő videoklip-pályázatot hirdetett a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat általános iskolásoknak még ez év elején. A diákoknak pár perces filmben kellett bemutatniuk egy-egy foglalkozást, lehetőleg személyes példákon keresztül. 11 alkotást díjazott a négytagú zsűri, amelyben szerkesztőségünk két munkatársa is helyet foglalt.

 

Szakmákat népszerűsítő videoklip-pályázat

Mit csinál egy mezőgazdász? Hogyan telik egy mentőápoló napja, miként születik új dal az elektronikuszene-szerző keze alatt? Ezekre a kérdésekre is választ adnak a pályamunkák, amelyek a Szakmára fel! című felhívásra érkeztek be. A megyei pedagógiai szakszolgálat egy pályaorientáció-fejlesztést célzó pályázati programban várta a 7-8. osztályos diákok alkotásait.

Rein Gabriella - tanácsadó szakpszichológus, Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
"A cél az volt, hogy a tanulók bővíthessék pályaismeretüket, és megmutathassák korosztályuknak, hogy egy-egy szakma miért lehet vonzó. 11 kisfilmet díjazott a szakmai zsűri. A kisfilmekben bemutatott szakmák rendkívül változatosak. A járványhelyzet miatt az előre tervezett díjátadót nem tudjuk megtartani, de az ajándékcsomagot a héten adjuk át a résztvevőknek."

Tűzoltó, dísznövénykertész, állatorvos, gyógytornász szakmákról is szólt egy-egy film. A négytagú zsűriben Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója és Balogh Károly, a megyei iparkamara főtitkára mellett két munkatársunk is dolgozott.

Krizsán Zsuzsanna - szerkesztő, Szombathelyi Médiaközpont
"Kollégámmal, Vörös Andrással közösen vettünk részt a zsűritagok munkájában, 1-től 5-ig kellett pontozni a filmeket, nagyon jó színvonalú alkotásokat láttunk. A forgatókönyvet, az ötletességet, a látványosságot kellett értékelnünk."

Az első díjat Nagy Levente nyerte a szikvízkészítőt bemutató kisfilmjével. A Szombathelyi Televízió különdíját Weidl Mónika nyerte gyógytornászokról és mentőápolókról szóló filmjeivel, ő nyáron két hetet tölthetett el  szerkesztőségünkben, hogy betekintsen a televíziózás kulisszatitkaiba. A filmeket megnézhetik a pedagógiai szakszolgálat honlapján: palyavalasztas.vas-szakszolgalat.hu