Hírek

Szakpolitikai vita

2014. szeptember 16., 18:56

A gazdaságfejlesztés és a városüzemeltetés volt a témája annak a szakpolitikai vitának, amelyet a Pro Savaria kezdeményezett. A Jobbikot Völgyi Péter, a Lehet Más a Politikát Nagy András, a Pro Savariát Molnár Miklós, a baloldali összefogást Nemény András képviselte.  A Fidesz-KDNP nem vett részt a vitában, a pártszövetség korábban sajtóközleményben adott hírt arról, hogy nem vitázni szeretnének, hanem személyesen találkozni a választópolgárokkal.

Szakpolitikai vita

A Jobbik elsősorban a mikro-, valamint a kis- és középvállalkozásokat támogatná. Terveik között szerepel a belváros felvirágoztatása és a bérlakás-program felülvizsgálata.

AZ LMP kezdeményezi a közösségi lakásügynökség létrehozását, részönkormányzatok felállítását, valamint fejlesztenék a kerékpáros közlekedést. Tàmogatnàk az energetikai beruházásokat és a helyi élelmiszeripart.

A vitát kezdeményező Pro Savaria a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ példáját a könnyűiparra is kiterjesztené, valamint fejlesztené a kis- és középvállalkozásokat. Fontosnak tartjàk a szociális gazdaságot, a városban jelentkező munkaerő- és bérlakàshiány enyhítését.

A baloldal úgy véli, a multinacionális vállalatoknak helyi beszállítókra lenne szükségük. A helyiek végzettségéhez illő munkahelyeket hoznának létre. Tematikus városközpontok kialakítása, valamint a buszpályaudvar és a vasútállomás összekötése is szerepel a terveikben.