Hírek

Szakszervezeti tüntetés

2011. június 17., 15:53
Országszerte tüntettek a szakszervezetek csütörtökön. Egyeztetést követeltek a munka világát, a nyugdíjakat érintő kérdésekben. Véleményük szerint a szakszervezeteknek nemcsak érdekeket, hanem a jogállamot is meg kell védeniük. Vas megyében is összefogtak az érdekképviseletek, hogy tiltakozzanak a kormány politikája ellen.
Szakszervezeti tüntetés
Egy külvárosi parkolóban gyülekeztek a tüntetők csütörtökön délután Szombathelyen. 5 szakszervezet tagjai készülődtek a demonstrációhoz.
  
Földi Sándor - szombathelyi elnök,  Honvéd Szakszervezet Nyugállományú Tagozata
Mi a szolgálati nyugdíj visszamenőleges megváltoztatása ellen emeljük fel a szavunkat. Mert nem érezzük jogosnak, hogy visszamenőlegesen módosítják ezeket a törtvényeket.
 
A szakszervezetek több kormányzati lépés ellen tiltakoztak és egyeztetéseket követeltek. Az egész országban: a megyeszékhelyeken és a fővárosban is tartottak demonstrációkat.

Horváth Csaba - regionális képviselő, MSZOSZ Nyugat-dunántúli Regionális Képviselete
Az, hogy a kormány úgy dönt vagy akormány miniszterelnöke úgy dönt, hogy most ez lesz, üt egyet a munkavállalókon, majd elkezd velük beszélni, hogy hogyan hódoljanak be, ez a világ megszűnt. Ezt a világot meg kell szüntetni. Le kell ülni a munkavállalókkal, a szociális partnerséget működtetni kell.
 
A megyeházához már gyalog érkeztek a tüntetők.
Itt felolvasták az érdekképviseletek által készített petíciót, amelyet átadtak a Vas Megyei Kormányhivatal képviselőjének.