Hírek

Számtalan jó helyre leadhatjuk adónk 1 százalékát

2019. május 09., 12:18

Gyermekétkeztetés, kutyamenhely, sport, szórakoztató programok - számtalan jó helye van a magánszemélyek adóbevallásakor felajánlott 1 százaléknyi támogatásoknak. Ami az adózóknak nem kerül semmibe, a civileknek létfontosságú lehet.

Számtalan jó helyre leadhatjuk adónk 1 százalékát

Május 20-a a személyi jövedelemadó bevallásának határideje, és eddig az időpontig nyújthatják be az adójuk 1+1 százalékáról rendelkező nyilatkozataikat is a magánszemélyek.

Nagy Krisztina - szakmai vezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum
“Találnak egy olyan felületet az ügyfélkapun, ahol megtehetik az egyszázalékos felajánlásaikat. Ugye az egyiket, az egyik egy százalékot egy civil szervezetnek, alapítványnak vagy egyesületnek, illetve a másik egy százalékot pedig egy egyház részére ajánlhatják fel.”

Ez az adózóknak nem kerül semmibe, a kedvezményezettek számára azonban sokszor felbecsülhetetlen a jelentősége.

Bangó Mária Mira - elnök, Mira Orent Art Kulturális és Jóléti Alapítvány
“Mi három éve tudunk egy százalékot gyűjteni, és az elmúlt években nagyon jól fel tudtuk használni. Sérült gyermekek különböző programjaihoz tudtuk ezeket az összegeket, amiket nekünk felajánlottak, felhasználni. Ilyen mint pl. Ölbőre rendszeresen el tudjuk vinni a Kneipp házba, most is például gyereknapra visszük a gyerekeket.”

Meskó Krisztián - szakmai programvezető, Hegypásztor Kör
“Rengeteg emberrel vagyunk kapcsolatban, de azt gondolom, hogy az eredeti célt azt akkor tudjuk még méltóképpen képviselni, hogyha nem feltétlenül a pályázati támogatásokra szorítkozunk, hanem a minél nagyobb, sokrétűbb társadalmi hozzájárulásra is. Ehhez meg végtelenül fontos az adó egy százalékának felajánlása.”

A kedvezményezett szervezeteknek minden évben el kell számolniuk az előző évi összegekkel, a Vas Megyei Civil Információs Centrumban ebben is segítenek az egyesületeknek.