Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szent Anna Gyümölcsészet

Adásban volt: 2017. október 3.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Megáldották és átadták a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász új, ölbői létesítményét, a Szent Anna Gyümölcsészetet. A feldolgozói miniüzemként működő épületben megváltozott munkaképességű emberek bevonásával készítenek majd lekvárokat és szörpöket.

Az ünnepség szentmisével kezdődött az ölbői templomban, amelyet Székely János megyéspüspök celebrált. A főpásztor szentbeszédében a karitász legfőbb küldetéséről, a felebaráti szeretetről, és az emberi jóakaratról szólt.

Történelmi lépések ezek, hiszen megyéspüspök még nem sétált végig egyetlen ölbői utcán sem. Székely János nem autóval közelítette meg a jószolgálati szervezet legújabb, átadásra váró intézményét, hanem gyalog érkezett papjai és a hívek körében a Szent Anna Gyümölcsészethez. A főpásztor rövid fohászában Isten áldását kérte az új épületre és az itt dolgozókra, akik az egyházmegyei plébániaudvarokon megtermelt gyümölcsöket dolgozzák fel.

Székely János - megyéspüspök
"Mostanra értek be a termések a szilvafákon, ribizlibokrokon és ilyen módon vált szükségessé, hogy lekvárt, szörpöt készíthessünk a terményekből. Megint csak munkát teremtünk vele, de nagyon nagy szerepe van abban is, hogy szegényeknek, rászorulóknak, a megváltozott munkaképességűeknek ezáltal segítsünk."

A karitász gyümölcsfatelepítő programja évekkel ezelőtt kezdődött. A terményekből eleinte aszalt csemegéket készítettek az ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Házban. Az egyre növekvő terméshozam további lépésekre ösztönözte a jószolgálati szervezet elöljáróit.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Itt a faluban volt egy eladó ház, egy nagyon romos rossz állapotban lévő ház, ezt megvásároltuk és ezt teljesen újra építettük, hogy a HACCP szerinti élelmiszerbiztonságnak maximálisan megfeleljen és a közeljövőben a Szent Miklós Gyógyfüves Házban beérett otello szőlőt, almát, körtét már itt tudjuk befőzni."

A lekvárokat természetes hozzávalókból készítik majd, mesterséges adalékanyagok bevonása nélkül.

2017. október 03.




Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.



műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz