MNB
MNB - 2

Hírek

Szent Márton emlékeinek nyomába eredtek a városban

2012. november 07., 17:28

Tárgyfelismerés és történelmi totó is szerepelt a feladatok között az Időkerék című helytörténeti vetélkedőn. Az 5. és 6. osztályos tanulók csapatban mérték össze tudásukat.

Szent Márton emlékeinek nyomába eredtek a városban

"Miből készült?....rézből. És van még benne valami! Bronz. Akkor ez bronzkor."

Ilyen kérdéseket is kaptak a diákok a mai helytörténeti vetélkedő egyik állomásán. Koronként kellett besorolniuk a Savaria Múzeum kiállításaiból származó tárgyakat. Csapatmunkára, kreativitásra és történelmi ismeretekre is szükség volt.

Czirók Dániel - 6.c,  Zrínyi Ilona Ált.Isk.
"Leginkább keresgélős feladatok voltak,azon kívül volt tárgyfelismerő feladat is, szövegkikeresés feladat és rejtvényfeladat."

Kiss Nikolett-5.c, Zrínyi Ilona Ált. Isk.
"Éppen olyan feladatot csinálunk,amiben neveket kell, megadni, császárok, istenek nevét, aztán még csinálunk két másik feladatot is. Az egyikben a helyes választ kell bakarikázni, a másikban tárgyak nevét kell megadni."

A vetélkedőt - ebben a formában - a Szent Márton hét programjában már 5. éve rendezik meg. Idén 11 csapat, mintegy 55 gyerek indult a két helyszínes megmérettetésen.

Katonáné Nagy Mária - művelődésszervező,AGORA-Gyermekek Háza
"Minden egyes feladat pontot jelent,egy menetlevéllel mennek az egyes helyszínek között. Természetesen a szokásos totófeladatok, képkeresős feladatok szerepelnek, Szent Márton vándorútjának a sorendbe rakása és hasonló feladatok szerepelnek."


A Szent Márton heti programsorozat csütörtökön Kéky-Magyar Éva grafikus-festő kiállításának megnyitójával folytatódik a képtárban.