Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szent Márton-gála

Adásban volt: 2017. november 13.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

19-en vehették át a több évtizedes munkájukért járó elismerést a Szent Márton-napi gálán. A szakmai és életműdíjakat az AGORA Művelődési és Sportházban adták át, ünnepi műsor keretében.

Szombathely Város Fúvószenekarának előadásával kezdődött a 2017-es Szent Márton napi díjátadó ünnepség. Ez az együttes, valamint a Capella Savaria kapta az idei Weöres Sándor-díjat, kiemelkedő művészeti tevékenységéért.

A gála résztvevőit Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, majd Puskás Tivadar polgármester köszöntötte. A Szombathely Kultúrájáért Életmű-díjat a megyei könyvár igazgatója, Nagy Éva kapta.

Nagy Éva - igazgató, Berszenyi Dániel Könyvtár
“Ha egyetlen dolgot kiemelhetnék a munkásságomból, az a könyvtár felújítása, költöztetése lenne. Életemben először próbáltam ki magam egy olyan feladatban, amikor nagyon nagy szervezéssel kellett egy igen komoly szakmai feladatot megoldani, külső emberekkel, költöztetőkkel, és azt kell mondanom, talán az egyik legtökéletesebben végrehajtott feladatom volt abban a 40 évben, amit én a könyvtárban töltöttem.”

A Pro Sanitate Életmű-díjjal Márkus Béla érsebészt tüntették ki, aki több mint két évtizedig osztályvezetőként dolgozott, kollégái szakmailag és emberileg is kiváló vezetőként jellemezték.

Márkus Béla - főorvos főtanácsos, Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztálya, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
“Igyekeztem nem belefásulni, de nem volt egyszerű, igyekeztem mellette azért élni is és sportolni is, és mással is foglalkozni, de amikor az embernek az egész osztály a vállán volt, az nem volt egyszerű, nem csak saját magáért felelt, hanem a többiekért is.”

A Pedagógus Életmű-díjjal Horváth Róbert munkáját ismerték el, aki a többi közt stratégiai kidolgozója volt az ARANYHÍD Nevelési központnak. A Szociális Munkáért Életmű-díj Éliás Zsuzsannáé az egyetemi oktató munkájához számos kutatás kapcsolódik ebben a témakörben. Lengyák György, az Országos Versenybizottság tagja kapta a Szombathely Sportjáért Életmű-díjat. Brener-díjjal Horváth Gyula Vladimírt tüntették ki, aki a városüzemeltetés terén végzett kiemelkedő munkát. Mayer Ferenc lett a Gothard Jenő-díj birtokosa, amit elsősorban vasútfejlesztési munkálatokkal érdemelt ki. A Hefele-díjat Mangliár László kapta - legismertebb munkája a Fő tér felújításának terve. Andor Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Vállalat korábbi igazgatója az Éhen Gyula-díjat kapta meg. Az Ifjúságért díjjal Paraisné Horváth Emíliát tüntették ki.

Paraisné Góczán Emília - történelemtanár, Paragvári Utcai Általános Iskola
“Minden tanítványom úgy gondolom, hogy egyenrangú, szerethető és tisztelhető partnerem volt a hosszú évek során, amióta dolgozom.”

A Szombathely Közbiztonságáért-díjat Verasztó István rendőr alezredes kapta, aki munkáját élethivatásának tekinti.A Horváth Boldizsár-díjat három, a polgármesteri hivatalnál dolgozó személy kapta: az I. fokozatát Simonné Gálos Juditnak, II. fokozatát Dienesné Horváth Andreának és Boór Sándornak ítélte oda a város.

Az élsportért kapható Tóth Géza-díjjal Márkus Erzsébetet tüntették ki.

Márkus Erzsébet - olimpiai ezüstérmes súlyemelő, szakosztályvezető, HVSE
“Büszke vagyok az ezüstérmemre, sportsikereimre, az ezüst szakmai sikereim csúcsa volt Sidneyben, most a súlyemelő szakosztály edzőjeként dolgozom, és nagyon sok tanítványom volt idén nemzetközi versenyeken, és hát rájuk vagyok büszke!”

Az Év Civil Szervezete lett a Szombathelyi Szépítő Egyesület, valamint az Esőemberke Alapítvány A Vas Megyei Autistákért.

2017. november 13.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében