Hírek

Szent Márton-kategóriában is díjazták a legszebb kerteket

2016. augusztus 24., 12:54

Hagyományosan augusztus 20-án díjazza a legszebb kerteket a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöksége. Idén először Szent Márton-kategóriában is osztottak elismeréseket.

Szent Márton-kategóriában is díjazták a legszebb kerteket

A Szent Márton-díjat olyan kiskertesek kaphatják, akik rendszeresen és önzetlenül segítik az egyesület munkáját. Az alapítástól, 2007-től kezdve napjainkig meghirdetett kategóriában Tóthné Raffai Józsa és Rapali Márton vehette át az elismerést.

Rapali Márton
"Ha valami gond van, akkor megbeszéljük, szervezést, meg az embereket olyan helyre szervezni, ahol dolgozni kell, szemetet összeszedni, mi szervezzük az ilyen dolgokat. Minél több embert sikerül összegyűjteni, annál könnyebb a munka, és szebbek lesznek a kertek."

A 2011 és 2016 közötti kategóriában az utóbbi öt év különösen tevékeny kiskertesei közül választottak díjazottat. Kovácsné Lakatos Angéla és Miklós József kapott oklevelet és serleget.

Miklós József, Miklós Józsefné
"Akármire felkérnek minket, nyugdíjasok, utcarendezés, nyitott porták, szemétszedés, Herman Ottósok jönnek gyakorlatra, ezeket mind elvállaljuk."

Az egyesületnek 490 tagja van, köztük egy különösen aktív mag, akik minden közösségi kezdeményezésben szívesen részt vesznek.