MNB
MNB - 2

Hírek

Szent Márton Kids applikáció

2019. november 18., 15:39

Óvodavezetőknek mutatták be az elsősorban kisgyermekes családok számára készült Szent Márton Kids elnevezésű applikációt. A program és a hozzá kapcsolódó honlap nemcsak a szombathelyi születésű szent tanulságos és példamutató történetet mutatja be, hanem arra ösztönöz, hogy a kultuszhoz szorosan kapcsolódó helyeket is megismerjék, sőt felkeressék az érdeklődők.

Szent Márton Kids applikáció

Márton napja körül természetesen libát rajzolnak a gyerekek a Szivárvány Óvodában, különleges azonban, hogy ezt valódi libatollal teszik, színezés helyett pedig igazi tollpihéket ragasztanak az alkotásokra. (15.17) Mások eközben a legismertebb európai szent, a szombathelyi születésű Márton életével ismerkednek, mégpedig egy aktív panel segítségével.

Három éves előkészítő munka után egy nemzetközi projekt részeként elkészült az elsősorban kisgyermekes családoknak, óvodásoknak és iskolásoknak szánt Szent Márton applikáció.

Szakály Szabolcs – projektvezető, NewPilgrimAge
„Kisgyermekes családok, kisgyermekek számára próbálunk értéket közvetíteni Szent Márton életével, tradíciójával kapcsolatban. Ezáltal arra ösztönözzük őket, hogy óvodai, otthoni környezetben kipróbálják ezeket az eszközöket, és utána meg is látogassák azokat a helyeket, amelyeket itt az applikáció keretén belül megismerhetnek. 10.22

Az applikációt a Szivárvány Óvodában mutatták be a város óvodavezetőinek. László Győző alpolgármester szólt arról, hogy a digitális eszközök használata ma már elkerülhetetlen.

„Ezekkel az applikációkkal segítjük azt, hogy a gyerekek megfelelően és jól fejlődjenek. és fontos az, hogy értéket is tudunk közvetíteni.”

A program és a hozzá tartozó honlap innovatív módon közvetíti a kulturális örökséget. Az applikációt a családok és az óvodák, iskolák pedagógusai egyaránt használhatják.

Ganzerné Dávid Gabriella – intézményvezető, Szivárvány Óvoda
„Azoknak az erkölcsi tartalmaknak a megjelenítését tudom elképzelni vele, amelyeket egyébként is Szent Márton öröksége tartalmaz. Az önzetlenség, a segítőkészség, a szeretet megnyilvánulása. Ezeknek az erkölcsi tartalmaknak a fogalmát már az óvodáskorú gyerekek is érzik, tudják.”

Az applikáció egyszerűen kezelhető, játékos formában ismerteti meg Szent Márton történetét, szellemiségét. A program ingyenesen letölthető magyar és angol nyelven egyaránt.