Hírek

Szent Márton lámpáskészítő pályázat

2016. november 09., 19:42

"Vigyük haza Szent Márton szeretetét!" mottóval lámpáskészítő pályázatot hirdetett a Benczúr Gyula Utcai Óvoda szombathelyi és környékbeli óvodák számára. Az alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóját és a díjátadót kedden tartották.

Szent Márton lámpáskészítő pályázat

Verses-dalos összeállítással és árnyjátékkal idézték meg a Benczúr-ovi kis óvodásai Szent Márton életének talán legismertebb mozzanatát, a köpenymegosztás jelenetét.

"Húzza Szent Márton a gyeplőt, megáll a didergő előtt."

Az óvodában évek óta hagyomány, hogy Márton-napja alkalmából színes programot és felvonulást szerveznek. Mindez idén lámpáskészítő pályázattal egészült ki, amelyre 12 intézményből neveztek. A legtöbb alkotásra püspöki szimbólum és liba került, de egyéb ötletes megoldások is születtek. Az óvoda csoportszobáiban kiállított lámpásokat november végéig lehet megtekinteni. Zsűri választotta ki a legjobbakat. A díjazottak könyvjutalmat vehettek át, és minden induló megkapta a Benczúr-óvoda által külön erre az alkalomra összeállított, Márton-énekeket és mondókákat tartalmazó füzetkét, amit a gyerekek rajzaival illusztráltak. Az óvoda vendégül látta a pályázókat, akiket egyebek mellett Szent Márton-kiflivel és mézes libasütivel kínáltak.