Hírek

Szent Márton-napi kitüntetettek

2010. november 15., 16:43
Életműdíjakat és rangos városi kitüntetéseket adtak át szombaton a Szent Márton-gálán. Az önkormányzat többek között a kultúra, a tudomány és a sport területén hosszú évek óta munkálkodó szakembereket, a város közszolgálatáért, közbiztonságáért sokat tett személyeket díjazta.
Szent Márton-napi kitüntetettek

PEDAGÓGUS ÉLETMŰDÍJ 
Geositsné Gerencsér Lucia, aki Pedagógus pályáját 1972-ben kezdte Szentpéterfán a Napközi Otthonos Óvodában, óvónői munkakörben. 1974-től 1981-ig a szombathelyi Munkás utcai Napközi Otthonos Óvoda, majd 1981-től napjainkig a Győzelem utcai Napközi Otthonos Óvoda – mai nevén a Játéksziget Óvoda vezetője.
Óvodavezetői tevékenységét a naprakész tájékozottság, a magas fokú igényesség jellemezi. Továbbképzéssel, önképzéssel éri el, hogy mindig a legfrissebb tanügy-igazgatási és szakmai információkat tudja átadni munkatársainak.Tágabb környezete és munkatársai véleménye szerint a határozottság, szervezettség, és a célok elérésére irányuló tudatosság jellemzi. Irányításával a Játéksziget Óvoda 1987-től a játék- és differenciált személyiségfejlesztés bázisintézményeként működik. Az óvodás gyermekek, szüleik, kollégái egyaránt szeretik, elismerik és tisztelik.Törődik az emberekkel. Nem csupán egy óvoda élén áll, hanem ellátja Szombathely város óvodáinak koordinálását is. Felkészültsége, megbízható, korrekt együttműködése, kiállása kivívta az intézményvezetők kiemelt bizalmát - 1996-tól Szombathely város óvodavezetői munkaközösségének vezetője. Megalakulásától 1996-ig a Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviseletének szekcióvezetője, azt követően is aktív tagja. Az Oktatási Bizottság korábbi tagjaként, jelenleg külső szakértőjeként a végsőkig szót emel Szombathely óvodaügyéért. A szükséges kompromisszumok megkötésekor rendkívül körültekintően, korrekten jár el. Belső indíttatásból, elkötelezettségből mentorálja az újonnan kinevezett óvodavezetőket, mely számukra biztonságot nyújtó, felbecsülhetetlen értékű szakmai és emberi segítség.1986-ban Miniszteri Dicséretet, 1993-ban „Szombathely Oktatásügyéért” díjat kapott, elismerései közül kiemelkedik a Brunszvik Teréz-Díj. Karizmatikus személyiség. Óvodája, az óvónői pálya, a város óvodaügye és az óvodás korosztály iránti odaadása, önzetlensége, felelősségtudata követendő példa mindenki számára.

SZOMBATHELY KULTÚRÁJÁÉRT ÉLETMŰDÍJ 
Káldy Lajos festőművész, aki 1922. április 1-jén született Hegyháton, a Vas megyei Csipkereken. A csipkereki 6 év nagyon meghatározó volt Káldy Lajos számára. Csipkerek, édesapja, a föld maradandó élményként tovább élt benne. A nehéz, mégis szép falusi élet, a föld szeretete a néprajz lesz második szerelme, a festésen kívül. Legkedvesebb témái ebből a világból valók. 1932-ben szombathelyre költöztek. Egyre szívesebben emlékszik vissza a polgári iskolai tanárára Soltész Jenőre, akitől igazi rajzi alapokat kapott, és az ő biztatására kezdett komolyan rajzolni, festeni. Főiskolára anyagi okok miatt nem mehetett, mérlegkészítőként dolgozik. 1943-ban bevonult, majd kivezényelték a frontra. A háború után mesterlevelet szerzett mérlegkészítésből. A pamutiparban dolgozott karbantartó lakatosként. Kikiáltották a „gyár eszének” , mivel minden hónapban beadott egy újítási ötletet. 1947 tavaszán bátyja Jaksa Istvánhoz tanácsolta rajzolni, aki a MÁV Festő Iskola fő szervezője volt. 1957-től a Derkovits Gyula Képzőművészeti Szabadiskola rendszeres látogatója lett. Néhány év múlva beválasztották a Vas-Zala Megyei Képzőművészeti munkacsoportba. Nyaranta a Zsennyei művésztelepen dolgozott. 1950-ban feleségül vette Kaposvári Katalint három gyermekük született. 1958-78 között a Berzsenyi Dániel 405-ös Ipari Szakmunkás Képző Intézet tanáraként dolgozott. Elsőként készített és alkalmazott az intézetben mágnes-táblát, az elmélet megértésének megkönnyítésére, applikációs sorozatokat és írásvetítős ábrasorozatokat készített. Ezekből 6 sorozatot országos terjesztésre megvásárolt a MüM Szakoktatási és Továbbképzési Intézet. 1965 júniusában tanulmányt írt Vasi Hímes Tojások címmel, ez volt egyben a szakdolgozata is amelyre magasan kiváló minősítést kapott. E munkája is mutatja a néprajz iránti szeretetét, tiszteletét. 1963-1967 között elvégezte a Pécsi tanárképző főiskolát rajz és földrajz szakon. Oktató-nevelő munkássága elismeréseként 1982-ben Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott. Művészi tevékenységét 2007-ben SZMJV Önkormányzata a „Kiemelkedő Kulturális Munkáért” díjjal ismerte el. 8 unokája és 2 dédunokája van.

SZOMBATHELY SPORTJÁÉRT ÉLETMŰDÍJ 
Antalovits Ferenc, aki 1953. 07. 09-én született Csepregen. Versenyzői pályafutását – amely során 4 világbajnoki bronzérmet, 2 Európa bajnoki bronzérmet, 2 magyar bajnoki címet és az 1979-es Európa – Amerika Viadalon aranyérmet szerzett – 1981-ben fejezte be. Ezt követően kezdte el felsőfokú pedagógiai tanulmányait Szombathelyen a Tanárképző Főiskolán, ahol előbb tanítói, majd történelem – testnevelés szakos tanári diplomát szerzett. Emellett a középfokú edzői tanfolyamot is elvégezte. Edzői tevékenységét 1986-ban klubjában a Haladás VSE-ben kezdte, ahol a szamárlétrát végigjárva 1992-től vezetőedzőként tevékenykedik. Edzői pályafutása alatt tanítványai (Márkus Erzsébet, Dankó Ilona, Krutzler Eszter, Ajkay Anikó, Koós Veronika, Szalay Tímea és Vincze Szabolcs) különböző világversenyeken – az olimpiai aranyérmet leszámítva – minden lehetséges érmet begyűjtöttek, összesen 86 érmet szereztek. Edzői pályafutása legnagyobb sikere Márkus Erzsébet  2000-ben Sydneyben elért olimpiai ezüstérme.Munkájában mindig nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás-nevelésre, ezt bizonyítják tanítványai korosztályos világversenyeken elért eredményei és az a tény, hogy hosszú évek óta mindig klubjuk nyeri az országos utánpótlás pontversenyeket. Dankó Ilona kivételével az előbbiekben felsorolt versenyzők mindegyike a Haladás VSE saját nevelésű sortolója volt, és ő volt a 2004-ben olimpiai ezüstérmet szerzett Krutzler Eszter nevelőedzője is. Rajtuk kívül korábban Szalay Tímea és Vincze Szabolcs is szerzett érmeket serdülő Európa bajnokságokon. Nyolc versenyzője jelenleg is a Héraklész-program tagja.

SZOCIÁLIS MUNKÁÉRT ÉLETMŰDÍJ 
Szabó Jenőné, aki 1949. szeptember 6-án született Perenyében. Iskoláit Szombathelyen végezte. Pályafutását az egészségügyben kezdte és többirányú képesítést és gyakorlatot szerzett, amit a szociális területen, az egykori Vas Megyei Egészségügyi Gyermekotthonban. Szabó Jenőné 1993óta dolgozik az intézményben előbb középvezetői beosztásban, majd 1996-tól az intézmény igazgatójaként. 2004. április 1-től vezeti az egyházunk által fenntartásba vett intézményt, a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központot. Az intézmény ma a szociális törvény hatálya alatt működik, de az ellátás speciális jellegéből adódóan az egészségügyi ellátás sajátos egysége valósul meg. Az intézmény profilváltásában és szakmai programjának kidolgozásában elévülhetetlen érdemeket szerzett. Mind a fogyatékos, mind az idősellátásban országos szaktekintélynek számít. Immáron tíz éve tereptanárként segíti a szociális szakmát tanuló diákokat és főiskolai hallgatókat. A megváltozott körülményekhez is kiválóan alkalmazkodott, és az intézmény egyházi jellegének fokozatos kialakításban aktívan részt vett. Lelkiismeretes munkatárs, aki a minőségi szolgáltatás nyújtását tartja szem előtt, ehhez elengedhetetlen az általa kialakított pontos munkarend, a precíz adminisztráció. Innovatív vezető, aki készen áll az új ismeretek és metodikák elsajátítására.

KÖZSZOLGÁLATÉRT ÉLETMŰDÍJ
Ávár János, aki a Polgármesteri Hivatal Tisztségviselői Osztályának volt vezetője 2010. augusztus 30. napjáig, a Prémium Évek Programba történő belépést megelőzően. 1972-ben érettségizett, közigazgatási pályafutását 1973. március 15-én kezdte. A Lukácsházi Községi Tanácson gyakornokként dolgozott. A Tanácsakadémia elvégzése után 1978-tól a Vas Megyei Tanács Járási Hivatalánál dolgozott, 7 évig volt Ják VB-Titkára. Ez idő alatt közreműködésével kialakult a szakigazgatási apparátus, és sikerült kialakítani az intézmények működtetését segítő szervezeteket.  A munka mellett 1981-ben diplomát szerzett az Államigazgatási Főiskolán. 1984-től a Vas Megyei Tanács Szervezési és Jogi Osztályán főelőadóként folytatta munkáját. Szombathely Megyei Jogú Város jogelődjéhez 1989. december 1-jén került, a Lakás- és Helyiséggazdálkodási Osztályon dolgozott. Részt vett az 1990. évi országgyűlési és helyhatósági választások előkészítésében, később a polgármester mellett látott el titkári feladatokat. 1992-től a Polgármesteri Iroda vezetője volt. 1999 és 2002 között területfejlesztési referensként végezte munkáját a Vas Megyei Területfejlesztési Tanács mellett. Tevékenysége nagyban hozzájárult, hogy a város a területfejlesztési célelőirányzatokból, és a céljellegű decentralizált előirányzatból több tíz millió forint támogatást kapjon. 2002-től a Polgármesteri Iroda, majd a Tisztségviselői Osztály vezetője volt,a Prémium Évek Programba történő belépésig.Rendelkezik Vas Megyei Közgyűlésének az Önkormányzat Szolgálatáért Kitüntető Oklevele és Emlékplakettja Közigazgatási Tagozata kitüntetéssel 1998. március 15-től. 2009. december 1-jén munkája elismeréseként szakmai főtanácsadói címet kapott.

KÖZSZOLGÁLATÉRT ÉLETMŰDÍJ
Dr. Kovács Éva, aki a Polgármesteri Hivatal Adóosztályának volt vezetője 2010. augusztus 30-ig, a Prémium Évek Programba történő belépést megelőzően. A Miskolci Közgazdasági Szakközépiskolában szerzett érettségit követően 1972-ben a Miskolci Nehézipari Egyetemen kezdett el dolgozni. Kezdetben adminisztrátor, majd 1980-tól az Állam- és Jogtudományi Kar Dékáni Hivatal Vezetője volt. Ez idő alatt 1977-től a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara levelező tagozatára járt, ahol 1983-ban diplomát szerzett. 1984. decemberétől a Miskolci Városi Bíróságra került áthelyezéssel. Jogi szakvizsgát bírói szakon 1985-ben kitűnő eredménnyel tett. 1988. február 29-ig mint bíró dolgozott, büntető ügy szakban. 1988. március elsejével került Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jogelődjéhez, a Városi Tanács VB. Szervezési és Jogi Osztályára, jogtanácsos beosztásba. 1990. április 15-től került adóügyi területre, először csoportvezetőként, majd adóiroda vezetőként, jelenleg osztályvezetőként dolgozik.  Feladatát nagy szakmai hozzáértéssel, elhivatottsággal végezte. Az Ő irányításával történt meg Szombathelyen a helyi adók rendszerének bevezetése az adónyilvántartás, beszedés szervezetének kialakítása. Az önkormányzat változó politikai irányítása mellett mindig elismerték magas szakmai felkészültségét és a helyi adóztatás semlegességét, és azt, hogy az általa vezetett szervezeti egység munkája színvonalas, szervezettsége magas fokú. Tevékenysége elismeréseként a munkáltatói jogkör gyakorlója szakmai főtanácsadói címet adományozott részére.

IFJÚSÁGÉRT DÍJ
Joós Tamás, aki 1962. február 11-én született Lentiben. A helyi gimnáziumban érettségizett, majd a szombathelyi Tanárképző Főiskola népművelő-magyar szakán szerzett diplomát 1980-ban. 2000-ben művelődési és felnőttképzési menedzser egyetemi diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. 2004-től a Felnőttképzési Akkreditációs Testület általános szakértője. 2004-ben Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata kitüntetésben részesült. Joós Tamás már főiskolai évei alatt aktívan részt vett az intézmény, a város és a megye kulturális közéletében. Verses-zenés műsoraival sok hívet szerzett a nívós irodalomnak, költészetnek. Friss diplomásként a kőszegi Jurisics Vár Művelődési Központban kezdett dolgozni, majd 1987-ben a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ Bük-fürdői Üdülőhelyi Klubját vezette. A rendszerváltást követően az Üdülőhelyi Klub megszűnt, ezért – sikeres pályázat alapján – a szentgotthárdi Művelődés Háza és Színház igazgatói teendőit látta el. 1994-ben az Oladi Művelődési Központ vezetésére kapott megbízást. Munkája során a lakótelepi övezetben lévő intézmény a város egyik meghatározó, a fiatalok körében legnépszerűbb kulturális intézményévé vált. A fiatalok tényleges kulturális-közösségi, szórakozási igényeire alapozva, munkatársai kvalitásait jól kihasználva és fókuszálva új tartalmi elemeket, új színtereket, új funkciókat vittek az intézmény életébe. 2005-ben – sikeres pályázat alapján- megbízást kapott a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ vezetésére. Eddigi közművelődési tapasztalatait felhasználva, innovatív kezdeményezéseit megerősítve sikeresen alakította ki a megyei intézmény újabb arculatát. Az új módszerek, sikeres eljárások megismertetésére, átadására megyei, regionális szakmai fórumokat rendeznek a közművelődésben dolgozó kollégáknak. Irányítása alatt az MMIK már több éve nyeri el a „Település és Ifjúsága” elnevezésű országos szakmai konferencia megrendezésének jogát.


GOTHARD JENŐ-DÍJ
Dr. Józsa Miklósné okl. kertészmérnök, aki 1943. 04. 27-én Budapesten született. 1967-ben a Kertészeti és Szőlészeti Főiskola Kertépítészeti Szakán okl. kertészmérnök diplomát szerzett. Pályafutását a Vas Megyei Tanácsi Tervező Irodánál kezdte, Szombathelyen, 1967-1992-ig, önálló és vezető tervezőként (kerttervező, településtervező). 1992-től magánvállalkozó. A Hermann Ottó Kertészeti Szakközépiskolában kerttervező technikus szakon kerttervezést oktat, mint óraadó. 2006-tól az országos szakmai szakértői és vizsgaelnöki névjegyzékben szerepel. Fontosabb tervezői munkái: Településrendezési terveket készített Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében. Város- és községrendezési tervek Vas és Zala megyében,Szent Márton temető – kegyeleti park, Középhegy RRT zöldfelületi terv, Nyugdíjasok és Látásfogyatékosok Otthona kertfelújítás program és kiviteli terv. Részt vett az I. Szombathelyi Játékfesztivál és Kiállítás előkészítésében, rendezésében. Előadásokat tart, cikket publikál, tudományos tanácskozások, szakmai konferenciák rendszeres résztvevője. 2008-ban „Az év kertje” kiemelt különdíjat kapott a Szép kertek folyóirat pályázatán. Tervezőként és építőként közreműködött a „Florália Budapest 2008” Nemzetközi Dísznövény Kiállítás megvalósításában, a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesületének kiállítási területén, ahol az egyik I. díjat kapta a közel 300 m2-es stand. Dr. Józsa Miklósné a fentiekkel is hozzájárult Szombathely több évtizedes díszfaiskolai múltjának a jelen korba történő átültetéséhez, s hírnevének öregbítéséhez a települési környezet minőségének emeléséhez.

BRENNER-DÍJ
Gerencsér Ernőné , aki a Polgármesteri Hivatal Jogi és Képviselői Osztály Aljegyző Irodájának cégfelügyeleti ügyintézője.
Képesített könyvelő, vállalati tervező középiskolai érettségi bizonyítványt szerzett 1970-ben. Közel 20 évig a versenyszférában dolgozott, először könyvelőként majd pénzügyi és számviteli osztályvezetőként a Villamossági és Vasipari Szövetkezetnél, majd 1992-től egy Kft. adótanácsadója, általános gazdasági ügyintézője volt. A közigazgatásba 1993. január 1-jén került a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára pénzügyi előadónak, majd a Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályára került cégfelügyeleti ügyintézőnek. Munkaviszonyai alatt folyamatosan képezte magát, mérlegképes könyvelői szakképesítést szerzett, 1991. december 11. óta pedig adótanácsadói szakvizsgával rendelkezik. 
A mindig precíz és pontos munkavégzéséről ismert kolléganő nagy tiszteletet és elismerést vívott ki az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetői és gazdasági vezetői körében. A szakmai szabályoknak megfelelő és azokat mindig következetesen számon kérő munkájára mindig és minden körülmények között számítani lehetett. Melegséges, emberi hozzáállása pedig mindig oldotta a hivatali és a pénzügyi bürokrácia merevségét. Mind a Polgármesteri Hivatal, mind pedig a cégek bizalommal fordulhattak hozzá, munkaköri kötelességén túl is segítette a kollégák munkáját. Tapasztalatait, tudását a fiatal kollégákkal mindenkor megosztotta, bátran fordulhattak hozzá segítségért. Ha egy mondattal próbáljuk összefoglalni képességeit és habitusát, azt mondhatjuk: a bonyolult dolgokat azonnal megoldja, a lehetetlenre is csak egy kicsit kell várni.

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ I. fokozat
Nagyné Dr. Gats Andrea, aki a Polgármesteri Hivatal Jogi és Képviselői Osztály Jegyzői Iroda vezetője.
Diplomáját a Pécsi Állam- és Jogtudományi Egyetem 1987-ben szerezte. 1998. szeptember 1-jétől, a Polgármesteri Hivatalba történt kinevezését megelőzően több mint 9 évig dolgozott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál ellenőrzési területen, jogi osztályon, illetve csődeljárási és végrehajtási osztályon, majd az OTP Bank RT. jogtanácsosa volt. Jogi szakvizsgáját 1990-ben szerezte. A Jegyzői Iroda jogtanácsosaként részt vett az önkormányzati rendeletek, szabályzatok, utasítások előkészítésében, szerződések felülvizsgálatában.  Munkáját mindig pontosan, határidőre, a jogszabályok maradéktalan betartásával végezte. Munkabírása, vezetőivel és kollégáival való kapcsolata példamutató. Munkája és szakmai tudása elismeréseként 2003. február elsejével a Titkárság Jegyzői Irodájának képviselői csoportvezetőjévé nevezték ki.  2003. december 01-vel a Jogi és Képviselői Osztály jogi csoportjának csoportvezetője lett. 2008. január 01-től a hivatali átszervezés következtében a Jogi és Képviselői Osztály Jegyzői Iroda irodavezetőjeként ismerték el szakmai tudását, és vezetésre való alkalmasságát. 2009. december elsejétől szakmai tanácsadói cím birtokosa.

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ I. fokozat
Szakács Eszter, aki a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztály Költségvetési Irodájának vezetője.
A Zalaegerszegi Pénzügyi és számviteli Főiskolán közgazdász diplomát szerzett 1994-ben, ezt követően szeptember elsejével került a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára közgazdasági ügyintézőként. Miután szakmai gyakorlatát a Hivatalban töltötte és diplomamunkáját a Hivatalnál írta, beilleszkedése zökkenőmentes volt. Feladatait gyorsan, pontosan, a jogszabályoknak megfelelően oldotta meg. Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként 2001. december 6-tól irodavezetői megbízást kapott. Munkája mellett okleveles könyvvizsgálói szakképesítést szerzett, adószakértő. Kötelező továbbképzéseken eredményesen részt vett. 2009. december elsejétől szakmai tanácsadói címet kapott.  Az általa irányított iroda munkája szervezett, feladatukat határidőre, pontosan hajtják végre.

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ II. fokozat
Czink Zsuzsanna, aki a Polgármesteri Hivatal Jogi és Képviselői Osztály Aljegyzői Iroda ügykezelője.  A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban 1975-ben érettségizett.  Ugyanezév augusztus elsején kezdett el dolgozni a Pamutipari Vállalatnál (LATEX) adminisztrátori munkakörben, illetve titkárnőként 1993. június 30. napjáig. Ezen időalatt Titkárnő Továbbképzőt végzett.
A Polgármesteri Hivatalba történt kinevezését, 1993. július elsejét követően először a Vagyongazdálkodási Osztályon, jelenleg pedig a Jogi és Képviselő Osztály Aljegyzői Irodáján látja el titkárnői teendőit. Ügykezelői alapvizsgát 1994-ben tett. Feladatai közé tartozik többek között a Pénzügyi- Gazdasági Bizottság előkészítési és jegyzőkönyvezetői feladatainak ellátása.  Munkájára a szorgalom és a precizitás jellemző. Szakmai ismerete, jártassága, hivatástudata kiemelkedő.  Kapcsolattartása a kollégákkal és bizottsági tagokkal példamutató, lelkiismeretességét, pontosságát, munkabírását a bizottsági munkájában a bizottsági elnökök is elismerték.

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ II. fokozat
Horváth Tamásné, aki Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Igazgatási Osztálya kereskedelmi ügyintézője.
Feladatához tartozik az üzletet működési engedélyezésével kapcsolatos jegyzői feladatok ellátása, magánszálláshelyek nyilvántartása, és az egyéb, munkaköréhez tartozó nyilvántartások vezetése. A Közigazgatási Szakközépiskolában szerzett érettségit követően másfél évig az Állami Biztosítónál dolgozott, majd 1974. május 1-jén a Hivatal jogelődjéhez a Városi Tanácshoz került a Terv- és Munkaügyi Osztályára ügyviteli alkalmazottként. 1982. decemberétől a Szervezési és Jogi Osztály ügyviteli alkalmazottja, majd 1991. április 4-től előadói munkakörbe került a Hivatal Szervezési és Jogi Osztályának ügyfélszolgálati irodájába, majd az Igazgatási Osztály vállalkozási csoportjához ügyintézőnek.  Hosszú pályafutása alatt munkáját nagy szakértelemmel, odafigyeléssel és példamutatóan végezte.  A közszolgálati jogviszonyából adódó képzéseken, továbbképzéseken részt vett, a munkájához szükséges vizsgákat megszerezte, és mindent megtett azért, hogy munkáját mindig a jogszabályoknak megfelelően, az ügyfelek megelégedésére, pontosan végezze.

HORVÁTH BOLDIZSÁR-DÍJ II. fokozat
Pék Mária, aki a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Osztály Lakásiroda ügykezelője. 1980-ban érettségizett munka mellett a Közgazdasági Szakközépiskola igazgatás-ügyviteli ágazatán. Közigazgatási pályafutását 1979. május 01-én kezdte a Városi Tanács VB. Igazgatási Osztályán, majd a Központi iktató ügykezelője lett. 1989-ben került a Lakásirodához, ahol jelenleg is dolgozik. Mindig igyekezett tudása legjavát adni, számítógépkezelői szakképesítést szerzett, ügykezelői alapvizsgát tett. Munkáját odafigyeléssel, és példamutatóan végzi.

SZOMBATHELY KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ 
Varsányi Péter, aki 2006. október 1. napjától a szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója. Kimagasló vezetői tevékenységének eredményeként az általa irányított szervezett strukturális átalakításával, és egy új típusú polgárbarát szemlélet kialakításával olyan eredményeket ért el a város köztisztaságának, közrendjének, közbiztonságának megszilárdításában, amely példaértékű lehet más megyei jogú városok számára is. Tevékenységét a társszervek és a szombathelyi polgárok is pozitívan értékelik. Vezetői intézkedései során az elsők között új alapokra helyezte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Közterület-felügyelet között korábban megkötött együttműködési megállapodást. A Készenléti Rendőrség  IV. Bevetési Főosztály egységével, valamint a Vám- és Pénzügyőrséggel összefogva folyamatosan nagyszabású közös közterületi akciókat szervezett a közrend és a közbiztonság javítása, az illegális árusítások felszámolása, valamint a város kiemelt területein a közterületi szabálysértések megelőzése érdekében. Kiemelt figyelmet fordított az épített és természeti környezet védelmére, a parkok, zöldterületek folyamatos ellenőrzésére. Kampányt indított „Élhető város, kulturált ebtartás” elnevezéssel. 2008-ban Vas Megye rendőrfőkapitánya Díszkardot, 2009-ben a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka Dísztőrt adományozott részére. Az államigazgatásban végzett 30 éves szakmai és közel másfél évtizedes vezetői tevékenységéért Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta Varsányi Péternek. Az Igazságügyi és Rendészeti miniszter a társrendészeti szervekkel való együttműködés elismeréseként aranygyűrűt adományozott a részére. Az országos rendőrfőkapitány Díszszablya adományozásával ismerte el a rendőrséggel való kiváló vezetői együttműködését.

Pro Sanitate Savariae Életműdíj
Dr. Bokor Nándor, aki 1961-től, az orvostudományi egyetem befejezésétől dolgozik a Markusovszky Kórház belgyógyászati osztályán. 1999. június 30-i nyugdíjba vonulása után is a kórház dolgozója maradt és a Gasztroenterológiai és Belgyógyászati Osztály megbízott osztályvezető főorvosaként is dolgozott. Kezdetben segédorvosi, alorvosi, adjunktusi, 1977-től kórházi főorvosi beosztásban tevékenykedett. 1965-ben fertőző betegségekből, 1968-ban belgyógyászatból szerzett szakképesítést. A mindenkori munkáját példamutató lelkiismeretességgel és magas orvosi hivatástudattal végzi. 1972-ben – osztályos munkáján túl – a kórház Endoscopos Laboratóriumát szervezte meg és végezte annak munkáját. Tevékenységét kiterjesztette az újabb vizsgálati módszerekre. Szakmai tevékenységéről számos közleménye, tudományos munkája jelent meg különböző szakfolyóiratokban, és előadása hangzott el a kórházon kívüli fórumokon. 1963 óta tanít belgyógyászatot – és átmenetileg gyógyszertant – az ápolóképzés különböző területén. A 70-es évek végén az Egészségügyi Minisztérium felkérésére megírta a Belgyógyászati szakápolástan, majd megszerkesztette az Ápolástan-gondozástan című tankönyvet. Részt vett az egészségügyi főiskola számára szerkesztett jegyzet megírásában is. Az orvostanhallgatók képzésében, oktatásában, aktív szerepet játszott, melyért a Pécsi Orvostudományi Egyetem Rektora dicséretben részesítette. A Magyar Ápolási Egyesület 2007 Budapesten rendezte meg országos ünnepség keretében az Ápolók Nemzetközi Napját. Az eseményen Dr. Bokor Nándort tiszteletbeli ápolóvá avatták.