Hírek

Szentgotthárdi zarándoklat

2019. május 04., 15:26

Május 1-jén Szentgotthárdon rendezte meg a Szombathelyi Egyházmegye az éves zarándoklatát. Több mint kétezren vettek részt a programon Vas és Zala megyéből.

Szentgotthárdi zarándoklat

2018. május 1-jén avatták boldoggá Brenner Jánost. A Szombathelyi Egyházmegye vértanúpapja Szombathelyen született. 1957-ben, a ma Szentgotthárdhoz tartozó Zsidán meggyilkolták.

A rábakethelyi templomtól a zsidai Jó Pásztor kápolnáig tartó zarándoklaton együtt imádkoztak a hívek. Egy másik csoport pedig Máraújfaluból indult. Az emlékkápolnánál a szombathelyi Brenner-iskola növendékei elevenítették fel a vértanú pap életét. A szentmisére már több mint kétezren gyűltek össze.

Fukszberger Imre
A vasvári hívek gyalog érkeztek a zarándoklatra.

Hurgoi Sándor SVD - káplán, Vasvár
Az egyházmegyei zarándoklat jó alkalom volt a találkozásra, a kötetlen beszélgetésekre, a hit megerősítésére, az imádságos együttlétre.

Székely János - megyéspüspök
A kápolnában a szentmise kezdetén Brenner József elhelyezte testvére ereklyéjét, amelyet ezentúl minden szertartáson kihelyeznek majd.  

A híveket magyar nyelven köszöntötte a kismartoni megyéspüspök, szentbeszédet Székely János szombathelyi megyéspüspök mondott. A hívek délután több helyszínen csatlakozhattak a különböző lelki programokhoz. Az egyházmegyei zarándoklat zenés dicsőítéssel és litániával zárult.