Hírek

Szép Ernő Vőlegény című színművét viszik színpadra Szombathelyen

2017. szeptember 29., 20:36

A darabban érdekek és ellenérdekek keverednek egymással szenvedélyes szerelmi szállal fűszerezve. A történetben főszerepet kap egy szegény család mindennapos vergődése, és a pénz utáni sóvárgás.  

Szép Ernő Vőlegény című színművét viszik színpadra Szombathelyen

A 3 felvonásos komédiában az 1910-es évek Budapestje elevenedik meg. Ebben a világban mindenki jobb életre, több pénzre vágyik. Így aztán a szereplők minden napja azzal telik, hogy a tisztesség és a szélhámosság határán egyensúlyoznak.

Mohácsi János - rendező
"Ebben a kis hazában mindenki igyekszik a méltóságát megőrizni, vagy túlélni, kinek milyen eszközei vannak. Nekik épp a férjhez menés, e köré van szervezve a darab, de aztán ezen belül nagyon jókat játszottunk azzal, hogy mikkel tudnak harcolni, milyen hierarchia van a családban."

"El lehet képzelni, ha én egyszer elkezdem, Kornélka, abból a fiúból vőlegény lesz, ha bele döglik is."

A Csuszik-család 3 gyönyörűséges leánya, Kornélia, Mariska és Ducika kérőkre vár. Férjhez menetelüket Gyengusné próbálja elősegíteni. Először Kornéliának keres és talál párt.

"Fox! Csuszikné Cibler Mária."

A kiszemelt, az Orosz Róbert által megformált fogász, Fox Rudi azonban csak a hozomány miatt akarja feleségül venni Kornéliát. A lány a család egyetlen olyan tagja, akit nem érdekel a pénz: ő igazi, őszinte szerelemre és boldog házasságra vágyik.

Gonda Kata - Kornélia szerepében
"A magyar drámairodalom vagy a világ drámairodalmának is az egyik legösszetettebb és legbonyolultabb, legmélyebb női szerepe, mert van benne egy iszonyatosan összetett és mély szerelmi kettős, amibe szerintem egy szerelmi kapcsolatnak minden oldala meg van mutatva ás nagyon-nagyon jó játszani."

Szép Ernő Vőlegényében a pénz utáni sóvárgás végül minden felül ír. A javak így diadalt aratnak a szerelem fölött  a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán.