MNB - 2
MNB

Hírek

Szeptembertől kezdi meg működését a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium

2012. július 17., 17:57

Erről ma írt alá megállapodást a Savaria Egyetetmi Központ és a Szombathelyi Egyházmegye. A szakkollégium a Hollán Ernő utcai, felújítás alatt álló egykori Sörházban működik majd. A diákok nemcsak különböző kurzusokon vehetnek részt, hanem közösségi és lelki programokat is kínálnak számukra.

Szeptembertől kezdi meg működését a II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium

Már javában tart az egykori Sörház felújítása. Itt kezdi majd meg működését ősztől a II. János Pál nevét viselő kollégium és szakkollégium. Részben tudományos és szakmai programokat kínálnak a diákoknak, ezek pedig beleszámítanak majd az egyetemi tanulmányokba, mert kreditpont jár értük. Emellet hangsúlyosak a közösségépítő programok, valamint a lelkiség is. 

Dr. Németh Norbert, egyetemi lelkész, igazgató, II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium
Ez újdonság az idejáró hallgatóknak, hogy lenne egy olyan hely, ahol az egyetemisták nyelvén lennének megszólítva: akár egy szentmisén, egy lelkigyakorlaton. Ők állnának a központban, az ő érdeklődésük. Hozzájuk lenne igazítva az evangélium, így is mondhatnám.

Az egyetemi központ és az egyházmegye ma írta alá az együttműködési megállapodást. Valamennyi karról várnak diákokat, összesen negyvenet. A cél, hogy a hallgatók elkötelezett keresztény értelmiségiekké válljanak, akik szakmájukat magas szinten művelik, másfelől hiteles közvetítői egyházuk tanításának.

Prof. dr. Gadányi Károly, elnök-rektorhelyettes, NYME-SEK
Ez egy nagyon fontos esemény az intézmény életében. Hiszen közelíteni akarjuk az állami oktatást és az egyháznak azokat az értékeit, amelyek a mindennapjainkban jelen vannak, csak talán kicsit kevesebbet tudunk, beszélünk róluk.

A szakkollégium alapítása már akkor megfogalmazódott, amikor tavaly életre hívták az egyetemi lelkészséget. A meghirdetett kurzusok és a bárki számára nyilvános előadások iránt egyre nagyobb az érdeklődés.