Hírek

Szerelem, féltékenység és egy jó adag komédia találkozik a Zűrzavaros éjszakában

2014. május 09., 16:55

Caragiale darabját Mohácsi János rendezi a Weöres Sándor Színházban. A sajtó képviselői a bemutató előestéjén bepillanthattak a kulisszák mögé.

Szerelem, féltékenység és egy jó adag komédia találkozik a Zűrzavaros éjszakában

„Megszökött! Ki? Hát ő!”

Zűrzavaros, bonyodalmas éjszaka ez. A humor keveredik a groteszkkel, az öröm a kárörömmel, a tréfás kérdések a komoly válaszokkal. Caragiale: Zűrzavaros éjszaka című műve a századfordulón játszódik, de a szereplők esendőségével könnyen azonosulhatnak a ma nézői is.

Mertz Tibor, színész
„ Itt a szerelmi életétől kezdve, a szakmai életén keresztül minden, aztán bejön egy politikai szál. De csak vékonyan politikai szál. Mert igazából egy újságíró az, aki feldúlja a házat. Lesz itt mindenféle kalamajka, ami csak létezik. Aztán bejön a kémia ebbe a darabba, úgyhogy elég bonyolulttá válik minden.”

A díszlettervező a főszereplő foglalkozásának megfelelően asztalosműhellyé változtatta a Weöres Sándor Színház nagyszínpadát. Itt, a faforgácsok és a szerszámok között bontakozik ki a történet.

Khell Zsolt, díszlettervező
„Feltételezi, hogy a ház többi része, a fürdőszoba és az egyéb szobák, mellékhelyiségek ebből a közös térből nyílnak. És mivel 5-6 köbméter nyers fát használtunk fel, nyilván azért van ennek ilyen friss illata.”

Ahogy haladunk előre a történetben, úgy bonyolódnak egyre jobban össze a szálak. Az éjszaka során Vecáról, a látszólag egyszerű feleségről is sok minden kiderül.

Bánfalvi Eszter, színész
„Bővérű, temperamentumos, szóval nem könnyű elveszteni ezt a nőt, nem könnyen téved el. Ha ledobják az űrből egy sötét sikátorba, biztosan megtalálja az útját. Nem egy egyszerű csajszi.”

A zűrzavaros éjszakát Mohácsi János rendezésében pénteken este láthatja először a közönség.