Hírek

Szerelmesek napja

2017. február 14., 16:21

Piros szívecskés bögrék, párnák, lufik, apró és hatalmas plüssállatok – Valentin nap alkalmából többnyire ilyen ajándéktárgyak tömege várja a vásárlókat a boltokban. Február 14-ét, Szent Bálint, a szerelmesek és a házaspárok védőszentjének napját főként az angolszász országokban ünnepelték. Magyarországon az 1990-es évek végétől tartanak Valentin napot.

Szerelmesek napja

Ebben a szombathelyi üzletben se szeri, se száma a Valentin napi ajándéktárgyaknak. Párnák, bögrék, vicces tusfürdők, lufik, hűtőmágnesek mindegyikén piros szívecske jelzi, hogy milyen apropóból készültek. A kínálat évről évre bővül.

Nyerki Tibor üzletvezető, Meglepi Ajándékbolt
A fiatalok inkább a léggömböket részesítik előnyben, az idősebb korosztály pedig a díszpárnákat, illetve a bögréket.

A szerelmesek ünnepeként emlegetett napon egyre nagyobb divat apró ajándékkal kedveskedni.

Rénes András
Jó hogy ha valakivel együtt lehetünk, ha van valaki aki szeret minket és akit mi szeretünk. Ez a nap kifejezetten egy arra vonatkozó nap, amikor csak a másiknak tudjuk ajánlani magunkat lényegében.

Kercza Szabolcs Áron
Mindig próbálok kedveskedni a barátnőmnek mindenféle alkalomból. Ez lesz az első közös Valentin napunk, ezért valami különlegesebbet gondoltam. Most azért is nézem a virágboltokat itt a Fő téren, hogy mit tudnék neki venni.

Az angolszász országokban a Valentin napot egyben a kereskedelem napjának is nevezik, hiszen ilyenkor a virágboltok forgalma is jelentősen megnő. Ebben a szombathelyi virágüzletben is felkészültek az ajándékozási rohamra.

"Kis piros tölcsérben, ez még nincs készen, de tudunk kis piros szíveket ragasztani a szalagra."

Persze Valentin napon a virágok mellől sem hiányozhat a szív motívum.

Zaxné Pakovics Ildikó virágkötő, Margaréta Virágszalon
Még mindig a bordó rózsa áll az élen. A fiatalabbak 1 szálat, az idősebbek a 3-5 szálas csokrokat viszi, de a bordó rózsa mellett már a tavaszi virágok is nagyon keresettek. Jácint, tulipán, nárcisz.

A virágboltokban az igazi ajándékozási rohamot a nőnapra várják.