Hírek

Szerzetesek adtak hálát hivatásukért

2020. február 04., 14:27

A Megszentelt Élet Világnapján, február 2-án Szombathelyen is hálát adtak a szerzetesek hivatásukért. Az emlékező ima- és ünnepnapot II. János Pál pápa indította el 1997-ben. A Szombathelyi Egyházmegye területén élő szerzetesek és szerzetesi jellegű közösségek tagjai ezúttal Szombathelyen találkoztak.

Szerzetesek adtak hálát hivatásukért

"Ez a közösség eladta egy házát a Bárka Közösségnek."

A Püspöki Palota Konferenciatermében közös játékkal vette kezdetét a találkozó. Az egyes szerzetesi közösségek életéről, múltjáról és jelenéről kaptak kérdéseket a megjelentek.

Tete Remis - verbita tartományfőnök
Nagyon jól éreztem magamat. Máskor mindenki a maga munkáját végzi, de ma egy külön időt szántunk a napra. Kicsit megismerni egymást, beszélgetni. Ez jó érzés.

A Szombathelyi Egyházmegyében jelenleg 7 szerzetesközösség működik. Több mint 30-an vettek részt a hétvégi találkozón. Napjainkban is sokan kötelezik el magukat a szerzetesi életre.

Szár Gyula Gergely - OPraem
Nem felejtjük el, nem hagyjuk egymásnak elfelejteni, hogy mi az Isten szolgálatára jöttünk össze ebbe a közösségbe. Keressük a Jóistent. A másik, hogy az Isten az emberek szolgálatára küld minket. Akár minket pl. az ifjúság szolgálatára. Az emberek között is legyen szolgálatunk, hogy próbáljuk megmutatni Isten szereteté feléjük és próbáljuk vonzani őket hozzá.

Az ünneplés a székesegyházban folytatódott a hívekkel közös gyertyaszenteléssel és szentmisével. A szertartáson a szerzetesek hálát adtak hivatásukért és egyben megerősítették Istennel való életközösségüket, elköteleződésüket.