Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Széttépett egy kiskutyát az oladi kutyafuttatón két staffordshire terrier

Adásban volt: 2011. augusztus 1.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A véres esetnek több szemtanúja is volt, gyerekek és felnőttek. Egy fiatal nő egy a kuka mellől felkapott bútorlappal próbálta elkergetni a megvadult ebeket, és megmenteni a kiskutyát, de nem sikerült. A támadó kutyákon sem póráz, sem szájkosár nem volt. A lakók azt szeretnék, ha elaltatnák a gyilkos ebeket. A közterület felügyelők pedig többször vizsgálnák, hogy minden kutyatartó betartja-e a szabályokat.

A városi gyepmester viszi el éppen az oladi kutyafuttatóról a 7 éves házikedvenc tetemét.

"A sérülések arra utalnak, hogy nyakra ment a kutya, mint egy harci kutya."

A gyepmester szerint amelyik kutya ilyen támadásra képes, akár emberre is veszélyes lehet.

Grünczeisz Erika gyepmester
Az a kutya, amelyik  támadott, azzal nem lett foglalkozva. Nem szocializált, hanem harci.

A kutyafuttatón ma is, mint máskor, többen sétáltatták kedvenceiket. A két staffordshire terrier sem ismeretlen itt. Gazdájukat messze elhagyva, a város felől rontottak a kis beagle-re.

Asbóth Gergő
A párom lehozta a 7 éves Beagle kutyámat és a kisfiamat. Itt két harci kutya megtámadta a kutyámat, és pár perc alatt széttépte.

Az asszony karján ült a másfél éves kisfia.Az eset után sokkot kapott, mentőt kellett hozzá hívni. Többen kiabáltak, hogy a kutyákat elzavarják, és segítséget hívjanak, egy fiatal nő pedig megpróbálta menteni a kiskutyát.

"A testvérem felhívott sírva, sokkot kapott. Hallotta a nyüszítést, látta a két nagy kutyát, látta az asszonyt a pici gyerekkel. Felkapott egy fadarabot, és ütötte a nagy kutyákat."

"A kuka mellől vette fel ezt a bútorlapot, és próbálta menteni a kutyámat, de visszahívtam, hátha őt is baj éri."

A támadó kutyák gazdája tehetetlen volt, nem fogadtak szót neki. Nem ez volt az első eset. Ezt a kutyát is majdnem szétmarcangolták már korábban.

Fodor Melitta
Én felkaptam, darálthús lett volna belúle, de végül valahogy elkaptam. Taxit hívtam, úgy rohantunk az állatkórházba.

A két staffordshire terrier gazdája akkor kifizette a gyógyítás költségeit, és szájkosarat is tett a kutyáira. A felháborodott lakók szerint azonban csak egy hétig rakta fel az ebekre.

Németh Zoltánné
A gyerekeket is féltjük, mert sok pici van kint, és nem lehet kiszámítani. Megvárják, míg nagyobb probléma nem lesz?

A kutyákat a közeli játszótéren is többször sétáltatta gazdájuk. A lakók azt szeretnék, ha a mostani támadás után elaltatnák az ebeket.

Kerestük a tulajdonost, de nem válaszolt és nem nyitott ajtót. Így csak képen tudjuk megmutatni, milyen ebfajtáról van szó. Ebben a 4 emeletes házban lakik a két nagy testű kutyával.

"Ebtartó nyilatkozata alapján 1 dogszerű kutyát tart."

Az önkormányzat nyilvántartása szerint a szomszédai csak egy kutya tartásához járultak hozzá. A tulajdonos ellen pedig már több bejelentés is érkezett. Az irodavezető szerint a kutyák gazdája több szabályt is megsértett.

Dr. Bognár Judit irodavezető, PMH
Alapban a póráz kötelező. Ez kutyafuttatón történt az eset. Csak a gazda felelősségére veheti le a szájkosarat, ő minden károkozásért felel.

A kutya tulajdonosa akár 500 ezer forintos bírságra is számíthat. Az ügyet nem csak az önkormányzat, hanem a rendőrség is vizsgálja.

2011. augusztus 01.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


Ifj. Tóth Sándor - 2014.01.06. 09:48
A Staffordshire domináns kutya. Más kutyákkal különösen. Aki nem tudja megfegyelmezni annak nem való ilyen fajta. Itt is az ember volt a hibás, mint mindig, nekem két staffordshire kanom van, de úgy vettem őket hogy nem ők az első nagytestű kutyáim. Sokkal keményebb bánásmódot igényelnek mint a többi fajta, engedetlen, szilaj kutyák. De engedelmességre lehet őket nevelni, csak foglalkozni kell velük, nem szabad semmit rájuk hagyni. Én elvenném az illetőtől a kutyákat....

jani a jani - 2013.06.25. 11:16
Ezeket a harci kutyákat mind el kéne altatni vagy állatkertbe ketrecbe záratni. A 21 sz. ban egy civilizált városban mért sétálhatnak vadállatok?

vörös julanna - 2013.05.18. 19:57
nekem staffi KUTYÁM ÉS NEM AGRESSZÍV ÉS KIJÖN MÁS KUTYA VA IS ÉS EMBERE IS ÍRJÁTOK BE YOUTUBE HOGY american staffordshire terrier héra baba nézetek meg video

vörös julanna - 2013.05.18. 19:55
NEKEM IS VAN PITBULL KUTYÁM ÉS NEM AGRESSZÍV ÉS KIJÖN MÁS KUTYA VA IS ÉS EMBERE IS ÍRJÁTOK BE YOUTUBE HOGY american staffordshire terrier
HÉRA BABA NÉZETEK MEG A VIDEO

vörös julanna - 2013.05.18. 19:49
szia julanna tudod mi baj te nem érsz a staffi vagy pitbull hozz ennyi te le lehet venni a szájkosár és póráz is le lehet venni írd be hogy yutobe hogy american staffordshire terrier héra baba 3 staffi kutya van 1 american staffordshire terrier 2 staffordshire bullterrier 3 american stafford bullterrier mért neked milyen kutyát van mi

vörös julanna - 2013.05.18. 19:48
szia julanna tudod mi baj te nem érsz a staffi vagy pitbull hozz ennyi te le lehet venni a szájkosár és póráz is le lehet venni írd be hogy yutobe hogy american staffordshire terrier héra baba 3 staffi kutya van 1 american staffordshire terrier 2 staffordshire bullterrier 3 american stafford bullterrier mért neked milyen kutyát van mi

SIPOS ZOLTÁN - 2013.04.14. 23:15
NEKEM IS VAN PITBULL KUTYÁM ÉS NEM AGRESSZÍV ÉS KIJÖN MÁS KUTYA VA IS ÉS EMBERE IS ÍRJÁTOK BE YOUTUBE HOGY PITBULL HÉRA BABA NÉZETEK MEG A VIDEO

vörös julanna - 2011.08.29. 15:43
Felháborit Dr.Bognár Judit irodavezető nyilatkozata: Törvény van rá, hogy szájkosár , póráz használata kötelező, hogy mondhat ilyent : hogy saját felesősségére leveheti a gazdája. Az én kutyám családtag, nincs a világbanknak annyi pénze, amivel kárportolni tudnák fájdalmam, ha ilyen történne Vele!

Attila - 2011.08.12. 20:38
Nekem nincs se pitbullom se staffordshire terrierem, se semmi hasonlo tipusu kutyam, viszont annyira ismerem a fajtat hogy ne vonjak le elhamarkodott kovetkezteteseket. Azoknak akik ezeket a kutyafajtakat verszomjas fenevadaknak kepzelik, ajanlom hogy nezzek meg a belinkelt videot: http://www.castanet.net/news/Offbeat/62184/Pitbull-vs-kitten

csak egy fiú - 2011.08.11. 18:54
a gazdájt kéne 5 év börtönbe csukni


1-10   11-20   21-30   31-40
műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz