Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Széttépett egy kiskutyát az oladi kutyafuttatón két staffordshire terrier

Adásban volt: 2011. augusztus 1.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A véres esetnek több szemtanúja is volt, gyerekek és felnőttek. Egy fiatal nő egy a kuka mellől felkapott bútorlappal próbálta elkergetni a megvadult ebeket, és megmenteni a kiskutyát, de nem sikerült. A támadó kutyákon sem póráz, sem szájkosár nem volt. A lakók azt szeretnék, ha elaltatnák a gyilkos ebeket. A közterület felügyelők pedig többször vizsgálnák, hogy minden kutyatartó betartja-e a szabályokat.

A városi gyepmester viszi el éppen az oladi kutyafuttatóról a 7 éves házikedvenc tetemét.

"A sérülések arra utalnak, hogy nyakra ment a kutya, mint egy harci kutya."

A gyepmester szerint amelyik kutya ilyen támadásra képes, akár emberre is veszélyes lehet.

Grünczeisz Erika gyepmester
Az a kutya, amelyik  támadott, azzal nem lett foglalkozva. Nem szocializált, hanem harci.

A kutyafuttatón ma is, mint máskor, többen sétáltatták kedvenceiket. A két staffordshire terrier sem ismeretlen itt. Gazdájukat messze elhagyva, a város felől rontottak a kis beagle-re.

Asbóth Gergő
A párom lehozta a 7 éves Beagle kutyámat és a kisfiamat. Itt két harci kutya megtámadta a kutyámat, és pár perc alatt széttépte.

Az asszony karján ült a másfél éves kisfia.Az eset után sokkot kapott, mentőt kellett hozzá hívni. Többen kiabáltak, hogy a kutyákat elzavarják, és segítséget hívjanak, egy fiatal nő pedig megpróbálta menteni a kiskutyát.

"A testvérem felhívott sírva, sokkot kapott. Hallotta a nyüszítést, látta a két nagy kutyát, látta az asszonyt a pici gyerekkel. Felkapott egy fadarabot, és ütötte a nagy kutyákat."

"A kuka mellől vette fel ezt a bútorlapot, és próbálta menteni a kutyámat, de visszahívtam, hátha őt is baj éri."

A támadó kutyák gazdája tehetetlen volt, nem fogadtak szót neki. Nem ez volt az első eset. Ezt a kutyát is majdnem szétmarcangolták már korábban.

Fodor Melitta
Én felkaptam, darálthús lett volna belúle, de végül valahogy elkaptam. Taxit hívtam, úgy rohantunk az állatkórházba.

A két staffordshire terrier gazdája akkor kifizette a gyógyítás költségeit, és szájkosarat is tett a kutyáira. A felháborodott lakók szerint azonban csak egy hétig rakta fel az ebekre.

Németh Zoltánné
A gyerekeket is féltjük, mert sok pici van kint, és nem lehet kiszámítani. Megvárják, míg nagyobb probléma nem lesz?

A kutyákat a közeli játszótéren is többször sétáltatta gazdájuk. A lakók azt szeretnék, ha a mostani támadás után elaltatnák az ebeket.

Kerestük a tulajdonost, de nem válaszolt és nem nyitott ajtót. Így csak képen tudjuk megmutatni, milyen ebfajtáról van szó. Ebben a 4 emeletes házban lakik a két nagy testű kutyával.

"Ebtartó nyilatkozata alapján 1 dogszerű kutyát tart."

Az önkormányzat nyilvántartása szerint a szomszédai csak egy kutya tartásához járultak hozzá. A tulajdonos ellen pedig már több bejelentés is érkezett. Az irodavezető szerint a kutyák gazdája több szabályt is megsértett.

Dr. Bognár Judit irodavezető, PMH
Alapban a póráz kötelező. Ez kutyafuttatón történt az eset. Csak a gazda felelősségére veheti le a szájkosarat, ő minden károkozásért felel.

A kutya tulajdonosa akár 500 ezer forintos bírságra is számíthat. Az ügyet nem csak az önkormányzat, hanem a rendőrség is vizsgálja.

2011. augusztus 01.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


Zsíros B. Ödön - 2018.03.19. 09:15
Csak meg kell nézni, ez a "vörös julanna " is milyen elborult agyú.. És ilyenek tartanak veszélyes kutyát..

Zsíros B. Ödön - 2018.03.19. 09:11
Akik azt bizonygatják, hogy neki is van, és az milyen szelíd, és EMIATT nem veszélyesek ezek a kutyák, vagy hogy nevelés kérdése, kicsit próbáljanak már okosabbak lenni! Nem lehet egy hülye emberi hóbort miatt emberéletet és akár a családtagnak számító más kutyák életét veszélyeztetni! Csak mert valaki olyan abberrált, hogy neki a harci kutya tetszik, mert az milyen durva már.. milyen beállása van, milyen feje, hogy néz ki, csupa izom.. Van aki erre izgul rá, én azt mondom, ezekkel az emebrekkel van baj! Nem lehet tudni, mikor kattan be egy ilyen kutya és ront rá valakire. Bármilyen neveléssel sem lehet elvenni az ösztönét, ami szerint neki ha prédát lát, meg kell ölnie. Sosem tudhatjuk, mikor fognak valakit valamiért prédának tekinteni. Éppen most is egy ilyen kutya megölte a család kisgyerekét az udvarukon. Pedig nyilván addig nem tudták volna elképzelni ezt róla. Azt hitték, szelíd annyira, hogy ne tegyen ilyet, és mégis! Legalább nem más gyerekét ölte meg, most elgondolkozhat a gazdája, hogy értelmes dolog volt-e ilyen vadállatot tartania. Megölte a saját gyerekét! Igenis mindet el kéne altatni, és felszámolni az ilyen fajtákat. Aki kutyát akar, elégedjen meg olyannal, amelyik nem egy terminátor. Ne legyen már ilyen beteg.. A póráz ÉS szájkosár NEM használatát pedig szigorúan büntetném! Ez törvény, ti hülye kutyások, TÖRVÉNY! Nem tudjátok, mi az?? Tessék betartani! Nem egy kutya érdekét helyezni más emberek biztonsága elé! Marhák! Én egyes gazdák elaltatását is megfontolnám.. A biztonság az ELSŐ, mindig, mindenütt, PRIO 1!!!

Ifj. Tóth Sándor - 2014.01.06. 09:48
A Staffordshire domináns kutya. Más kutyákkal különösen. Aki nem tudja megfegyelmezni annak nem való ilyen fajta. Itt is az ember volt a hibás, mint mindig, nekem két staffordshire kanom van, de úgy vettem őket hogy nem ők az első nagytestű kutyáim. Sokkal keményebb bánásmódot igényelnek mint a többi fajta, engedetlen, szilaj kutyák. De engedelmességre lehet őket nevelni, csak foglalkozni kell velük, nem szabad semmit rájuk hagyni. Én elvenném az illetőtől a kutyákat....

jani a jani - 2013.06.25. 11:16
Ezeket a harci kutyákat mind el kéne altatni vagy állatkertbe ketrecbe záratni. A 21 sz. ban egy civilizált városban mért sétálhatnak vadállatok?

vörös julanna - 2013.05.18. 19:57
nekem staffi KUTYÁM ÉS NEM AGRESSZÍV ÉS KIJÖN MÁS KUTYA VA IS ÉS EMBERE IS ÍRJÁTOK BE YOUTUBE HOGY american staffordshire terrier héra baba nézetek meg video

vörös julanna - 2013.05.18. 19:55
NEKEM IS VAN PITBULL KUTYÁM ÉS NEM AGRESSZÍV ÉS KIJÖN MÁS KUTYA VA IS ÉS EMBERE IS ÍRJÁTOK BE YOUTUBE HOGY american staffordshire terrier
HÉRA BABA NÉZETEK MEG A VIDEO

vörös julanna - 2013.05.18. 19:49
szia julanna tudod mi baj te nem érsz a staffi vagy pitbull hozz ennyi te le lehet venni a szájkosár és póráz is le lehet venni írd be hogy yutobe hogy american staffordshire terrier héra baba 3 staffi kutya van 1 american staffordshire terrier 2 staffordshire bullterrier 3 american stafford bullterrier mért neked milyen kutyát van mi

vörös julanna - 2013.05.18. 19:48
szia julanna tudod mi baj te nem érsz a staffi vagy pitbull hozz ennyi te le lehet venni a szájkosár és póráz is le lehet venni írd be hogy yutobe hogy american staffordshire terrier héra baba 3 staffi kutya van 1 american staffordshire terrier 2 staffordshire bullterrier 3 american stafford bullterrier mért neked milyen kutyát van mi

SIPOS ZOLTÁN - 2013.04.14. 23:15
NEKEM IS VAN PITBULL KUTYÁM ÉS NEM AGRESSZÍV ÉS KIJÖN MÁS KUTYA VA IS ÉS EMBERE IS ÍRJÁTOK BE YOUTUBE HOGY PITBULL HÉRA BABA NÉZETEK MEG A VIDEO

vörös julanna - 2011.08.29. 15:43
Felháborit Dr.Bognár Judit irodavezető nyilatkozata: Törvény van rá, hogy szájkosár , póráz használata kötelező, hogy mondhat ilyent : hogy saját felesősségére leveheti a gazdája. Az én kutyám családtag, nincs a világbanknak annyi pénze, amivel kárportolni tudnák fájdalmam, ha ilyen történne Vele!


1-10   11-20   21-30   31-40   41-50
műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében