Hírek

Szigorú szabályok a szociális intézményekben

2020. március 18., 22:50

A koronavírus-járvány gyorsan terjed, és az idősekre a legveszélyesebb. Emiatt minden szociális intézmény szigorú szabályokat vezetett be.

Szigorú szabályok a szociális intézményekben

Tábla hirdeti a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ bejáratánál, hogy az országos tiszti főorvos utasítására határozatlan ideig látogatási tilalom van. 90 idős embert látnak el itt. A dolgozók, és az ellátottak biztonsága érdekében szigorú előírásokat vezettek be.

Gregersen-Labossa György - lelkész, intézményvezető, Evangélikus Diakóniai Központ
"Különböző biztonsági előírásokat ... biztonságban legyenek."

Kötelező a védőruházat, a védőmaszk, a  gumikesztyű viselése, és folyamatos a fertőtlenítés. A végstádiumban szenvedőket szigorú előírások betartása mellett meglátogathatják a közeli hozzátartozók. Kijárási tilalom még nincs, így van néhány lakó aki elmehet sétálni, bevásárolni, de kérésre kerülik a tömeget. Az idősek védelme mellett fontos a dolgozók egészségének megőrzése is. Jelentős mértékben érinti a koronavírus-járvány a Pálos Károly Szociális Központot, hiszen a városban ők gondoskodnak az idős emberekről. A házi segítségnyújtásban dolgozókat ellátták védő- és fertőtlenítőszerekkel.

Kulcsár Lászlóné, intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
“Étkeztetést biztosítunk a város lakossága számára itt is elég jelentős az idős igénybe vevők aránya. Számukra egyrészt házhoz szállítással egy vállalkozóval kötött szerződés alapján teljesítjük ezt a szolgáltatást. Itt is természetesen a megfelelő higiénés szabályok betartása mellett.”

A városban élő 65 év felettiek számára az önkormányzat megszervezi a gyógyszerek kiszállítását, ebbe a központ is besegít. A plusz feladatokat munkaerő átcsoportosítással tudják ellátni.