Hírek

Szilveszter éjjelén már az új helyen fogadja a betegeket az orvosi ügyelet Szombathelyen

2020. december 22., 22:35

A háziorvosi rendelési idő után, december 31-én délután 4 órától már nem a mentőszolgálat Sugár úti épületébe, hanem a 11-es Huszár úton lévő teljesen felújított komplexumba kell menniük azoknak, aki sürgős orvosi ellátásra szorulnak.

 

Szilveszter éjjelén már az új helyen fogadja a betegeket az orvosi ügyelet Szombathelyen

Már szinte minden a helyén van az orvosi ügyelet új épületében. Vadonatúj a berendezés és a gyermekrendelő falát is vidám figurák díszítik önkénteseknek köszönhetően.  

"A gyógyszerszekrénybe már a gyógyszerek is bekészítésre kerültek."

Nem csak a patikaszerek, hanem az ambulánsnaplók, a kivonulós elsősegélytáska és az orvosi műszerek nagy része is már csak a betegekre vár. Az ügyeletnek egyébként csak a helyszíne változik. Ugyanazok a szombathelyi háziorvosok ügyelnek majd, mint a korábbi rendszerben, és nagyobb részben a szakdolgozókat is a mentőszolgálattól vették át.

Vigné Horváth Ilona - igazgató, Szombathelyi Eü. és Kulturális GESZ
“Az ügyelet ugyanúgy fog működni. Hétköznapokon 16 órától másnap reggel 7 óráig. Hétvégén, ünnepnapokon, munkaszüneti napokon pedig reggel 8-tól este 8 óráig, vagyis 24 órában. A telefonszámok meg fognak változni.”

A felnőtt és gyermek ügyeletnek is külön hívószáma lesz majd: a felnőtt háziorvost a 94/900-919, a gyermekorvost a 94/900-929-es telefonszámon lehet elérni.

Felnőttorvosi ügyelet: 06-94/900-919
Gyermekorvosi ügyelet: 06-94/900-929


A közel 100 millió forintból átalakított épületben egyszerre három orvos, két asszisztens és egy gépkocsivezető tart ügyeletet.

 “Így vannak hatan egy műszakban, az a maximum”

A várostól 17 évvel ezelőtt, 2003. január elsején vette át az ügyelet működtetését az Országos Mentőszolgálat. Akkor a Wesselényi utcából költözött el az ügyelet a Sugár útra, most a Sugár útról a 11-es Huszár út 6. szám alá. Az utolsó bútordarabokat és az addig használatban lévő orvosi eszközöket az év utolsó napján viszik majd át új helyükre.