MNB
MNB - 2

Hírek

Színezd át

2015. november 18., 18:57

Pénteken Szombathelyre érkezik a “Színezd át” mottójú, az esélyegyenlőséget zászlajára tűző társadalmi célú országos kampány. Az egésznapos program csúcspontja a Somnakaj (Szomnákáj) című roma musical lesz, mely este 8 órakor kezdődik.

Színezd át

Az ŐrvidékHáz szervezésében a vasi megyeszékhelyen is megrendezik az esélyegyenlőség jegyében a “Színezd át” napot. A program első sorban a fiatalokat célozza meg, ugyanis az ő gondolkodásukat még könnyebb jó irányba befolyásolni.  A világról alkotott képük még formálható.

Gál Sándor igazgatóhelyettes, ŐrvidékHáz
“A célunk a “Színezd át” esélyegyenlőségi program Szombathelyre hozatalával az, hogy bemutassuk a szombathelyi közönségnek is azt, hogy hogyan lehet együtt élni kisebbségekkel, a tolerancia jegyében.”

Az egésznapos program csúcspontja a Somnakaj című roma musical lesz, mely este 8 órakor kezdődik majd az AGORA Művelődési és Sportházban. A darab főszereplői között ott lesz például Falusi Mariann és Oláh Gergő  is.

Oláh Gergő előadóművész
“Gyerekkori álmom volt, hogy egyszer valamikor én egy zenés, táncos musicalben szerepelhessek. És az, hogy az ország első roma musicaljében kaphattam szerepet, az az álmomnak a csúcsa. Én nagyon imádom ezt a színdarabot.”

A darab szereplői már egy kis ízelítőt is adtak a szombathelyi Fő téren, nagy sikert aratva a járókelők körében.