Hírek

Színházak éjszakája

2016. szeptember 19., 15:52

A Weöres Sándor Színház első alkalommal csatlakozott a Színházak éjszakája országos programsorozathoz. Az érdeklődőkők előtt szombaton kulisszatitkok tárultak fel, és egy-egy előadáspróbának is részesei lehettek.

Színházak éjszakája

A helyi színházbarátok szép számmal használták ki a lehetőséget, hiszen a jelmezpróba, a frizura és színpadi smink készítése nem minden nap tárul a nagyközönség elé.

Németh Károly - produkciós menedzser
,,Jellemzően, most már hagyományosnak mondható, hogy az évad elején nyilvános társulati ülést tartunk…meghallgathassák színészeink zenekarát is.”

Az érdeklődők megnézték, hogyan készülnek a díszletek, de olyan maketteket is láthattak, amelyek korábbi darabok háttereként szolgáltak.

Lasch Laura
,,Nagy örömömre szolgált ez a nyitottság, hogy a színfalak mögé is be lehet kukkantani…ma már a kultúra szerves része Szombathelynek, ezt így jó megélni.”

A színházi barangolás közben a teátrum munkatársainak képző- és iparművészeti alkotásait is megnézhette a közöség, vagy éppen megismerhették, milyen az öltöztető, a fodrász és a sminkes munkája.

Takács Katalin sminkes
,,Attól függ, milyen darabról van szó, de például, ahol nagyobb sminkek vannak, a nyolc nő, a padlás, ott kétórás folyamat.”

A látogatók persze a nyílt próbákat élvezték a leginkább, a nagyszínpadon a Horgas Ádám rendezte Ahogy tetszik, az igazgatói irodában pedig a Nagy Cili által színpadra állított A Grönholm-módszer futott.