Hírek

Színházi bemutatók

2016. május 24., 16:08

Az őszi és a tavaszi bérletben is négy-négy bemutatót tervez a Weöres Sándor Színház. Az új évadtól Réthly Attila lesz a társulat főrendezője.

Színházi bemutatók

Az új évad műsortervét Jordán Tamás, a színház igazgatója mutatta be az újságíróknak. Ősszel a Nagyszínpadon Shakespeare Ahogy tetszik vígjátékát, valamint a Mágnás Miska operettet láthatja a közönség. Előbbit Horgas Ádám, utóbbit Mohácsi János rendezi. A Márkus Emília teremben Zsótér Sándor Ibsen Kísértetek-jét állítja színre. Jordán Tamás lesz a címszereplője, Valló Péter a rendezője A dédi argentin komédiának. Az igazgató elmondta: sok szempontot kell figyelembe venni egy évad műsorának összeállításánál.

Jordán Tamás igazgató, Weöres Sándor Színház
„Nekünk ki kell szolgálni valahogyan mindenféle ízlést. Kell lennie feltétlenül zenésnek, vígjátéknak, komolynak, újító szándékúnak. Ezek szempointok végül is minden műfajt tisztelezben tartunk, tehát magas szinten kell minden műfajban dolgoznunk. Nagyon fontos, hogy a társulat színészei elégedettek legyenek. „

Az új évadban is a repertoáron marad A makrancos Kata, a Dzsungel könyve, a Vitéz Mihály, A falu rossza és a Mandragóra. A társulatból távozik Sodró Eliza, valamint Görög László. Új tagként Gonda Kata érkezik a Vígszínházból. Az elmúlt őszi évadban kiemelkedően magas volt A padlás és A kripli előadások látogatottsága. A tavaszi bemutatók közül az eddigi adatok szerint a Mandragóra iránt a legnagyobb érdeklődés. A nyári karneválszínházban Eduardo De Filippo Nem fizetek című komédiáját láthatja a közönség. A darabot Réthly Attila rendezi, aki az új évadtól a színház főrendezője lesz.