Hírek

Színházi szenátus alakult

2011. június 20., 13:45
Megalakult a Weöres Sándor Színház szenátusa. A 11 tagú grémium létrehozásának célja a színház presztízsének és támogatottságának növelése. Az országban eddig nem volt példa hasonló kezdeményezésre. Az alakuló ülést követően az igazgató sajtótájékoztatón ismertette a célokat.
Színházi szenátus alakult

A Weöres Sándor Színház más működésre vállalkozik, mint amit a vidéki színházaktól megszoktunk - kezdte a tájékoztatót Jordán Tamás. Az igazgató kiemelte: a színház nemcsak előadások helyszíne, hanem a térség szellemi fellegvára, fórum, találkozóhely kíván lenni. A szenátus minden tagja lelkes színházbarát, kapcsolataik mozgósításával a teátrum támogatását, presztízsének növelését segítik elő a jövőben.


Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Ennek a presztízsnek a kialakításához szükség van olyan emberekre, akik valakik, akikre figyelni kell, akiknek számít a véleményük. Ez alapján válogattuk össze a szentátust."
 
A tagok Szombathely és Vas megye megbecsült személyiségei. Mindannyian más-más területről jönnek, és példát szeretnének mutatni, hogy a civilek sokat tehetnek a kultúráért. Mindannyian szívesen vállalták a feladatot.


Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"Én remélem, hogy jó dolgokat fogunk csinálni, és megmutatjuk, hogy a civilek munkássága által a kultúra fejlődni fog."


Esztergályos Jenő - tulajdonos, Apáczai Kiadó
"Én kötelességemnek éreztem ebben részt venni. Természetesen veszünk bérletet a dolgozóinknak és a pedagógusoknak is."
 
A szenátus létrejötte máris meghozta az első támogatót: a BPW német tulajdonosa évente 10 ezer eurót juttat a színháznak három esztendőn keresztül. A testület évente három alkalommal ülésezik, aktuális témákban pedig rendszeresen konzultálnak. Díjat is alapítottak, melyet a színház születésnapján, október elsején adnak át a legjobb színésznek és háttérmunkásnak.