Hírek

Szobrot avattak Németh Pál tiszteletére

2017. június 22., 16:00

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Sugár úti Atlétikai Centrumban a Németh Pál-emléknapot. A program csúcspontja ezúttal a szoboravatás volt, melynek keretében leleplezték Kékesi Gábor alkotását.

Szobrot avattak Németh Pál tiszteletére

Puskár Tivadar polgármester
“Ha valaki úgy él, úgy dolgozik, hogy már életében fogalom, akkor ez az élet olyan, amelyet érdemes tisztelni.”

Puskás Tivadar polgármester szavai vezették be a Németh Pál-emléknapon rendezett szoboravatási ünnepséget,  melynek keretében a dobópápa családtagjai leplezték le Kékesi Gábor alkotását. A Rumi Rajki Műpártoló Kör tagja által készített bronz mellszobor stílszerűen egy dobókör közepére került.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Természetesen nagyon örülünk neki. Régóta terveztük, de egy szobornak a felállítása egy hosszabb folyamat. Ki kellett találni a struktúráját, illetve művészetileg is meg kellett komponálni, hogy jól nézzen ki ebben a környezetben. Nyolcvanadik születésnapjára ezt mindenképpen szerettük volna elkészíteni.”

Az ünnepség végén a szobor talapzatánál elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Szombathely nevében Puskás Tivadar polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő tisztelgett a nyolcvan esztendeje született dobópápa emléke előtt.