Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szociális foglalkoztatásra nyertek pénzt

Adásban volt: 2011. március 23.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A szociális foglalkoztatók számára ad előrelépési lehetőséget a Regionális Humán Innováció Kft. A cég 5 és fél millió forintot nyert egy pályázaton, melynek célja, hogy segítse az elősorban hátrányos helyzetűeket, szenvedélybetegeket foglalkoztató szervezetek piacra jutását.

Eddig 25 intézmény számára szerveztek műhelytalálkozót, közülük 10 szervezetnél végeznek különböző fejlesztéseket a következő hónapokban.

 

Szombathelyről  3 intézmény, a Savaria Rehab-Team, a Szociális Forrásközpont és a Karitasz is részt vesz a programban. Az elsősorban szenvedélybetegeket foglalkoztató Hársfa-házban ma is nagy erőkkel folyt a munka. Most a tavaszhoz és a húsvéti ünnepkörhöz  kapcsolódó díszeket, használati tárgyakat készítenek a foglalkoztatottak. Mindenki a saját képességeinek megfelelő munkát végez, van aki lábtörlőt készít, mások pedig korsarat fonnak. Ezekből a tárgyakból tavaly mintegy 400 ezer forint gyűlt össze, melyet az alapanyagok beszerzésére fordít az intézmény.

Turi Marietta - intézményvezető, Hársfa-ház
"Különböző vásári alkalmakkor szoktuk értékesíteni a termékeinket az ádventi vásáron, húsvét előtt a tavaszi vásárra szoktunk kimenni pavilonba árusítnai. Részt szoktunk venni a Savaria Történelmi Karnevál öregváros vásárán."


Mostanra már a vásárokon kívül a piacon is tudják értékesteni a termékeiket. A bevételeik növekedését is szolgálhatja a Regionális Humán Innováció Kft. programja, melyről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit. A cég abban segít a szervezeteknek, hogyan tudnak piacképes termékeket készíteni, min érdemes változtatniuk.

Horváth Olga - ügyvezető, Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft.
"Elkészítjük a szervezetekkel együtt az üzleti tervüket, a picra lépésnek az ütemezését, elhelyezzük a termékeitek, tehát kipróbáljuk hogy értékesíthető a piacon, mindezt személyes illetve elektronikus támogatással."


A végső cél az, hogy a 10 szervezetet egy hálózatba fogják össze és egységes emblémával és csomagolással ellátott termékek kerüljenek a vásárlók elé. A termékfejlesztésre egy pályázatot írtak ki elsősorban főiskolások számára, akiknek a kerámia, textil és wellness termékek csomagolását kell megtevezniük. Az elkészült tárgyakat egy országos bemutatón ismertetnék meg az emberekkel.

 

 

2011. március 23.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében