Hírek

Szociális Munka Napja

2018. november 15., 15:35

Ápolót, telephelyvezetőt, terápiás dolgozót és nevelőszülői tanácsadót is kitüntettek a szocális szféra megyei ünnepségén. A házigazdák elismerték a nemes ügyek támogatóit is.

Szociális Munka Napja

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a megyeházán. Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk! - idézte Luther Mártont a házigazda, utalva a szektorban dolgozók tevékenységére.

Huszár Lilla - igazgató, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Vas Megyei Kirendeltség
“A szépsége a segítés. Hogy lehetőségünk van arra, hogy elesett emberek életét tegyük könnyebbé, az ő életüket segítsük. A nehézsége pedig éppen ez, hogy olyan nehéz sorsokat látnak a kollégák, és próbálnak felkarolni, ami lelkileg, testileg is megviseli a segítő embert is. De bízunk benne, hogy képzésekkel és megfelelő hozzáállással tudjuk segíteni a munkájukat.”

A résztvevőket köszöntötte a kormányhivatal főigazgatója, a megyei közgyűlési elnök és a szombathelyi polgármester is. Puskás Tivadar személyes hangú beszédében, maga is a segítő hivatások képviselőjeként fejezte ki háláját a szociális szektor dolgozóinak. A szervezők ilyenkor dicséretekkel ismerik el a kiemelkedő szakmai munkát. (06.49-) Van, aki nemcsak alkalmazottként, hanem civil eszközökkel, egy segítő alapítvány vezetésével is sokat tesz az ellátottakért.  

Béry Annamária - vasvári telephelyvezető, Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény
“Az intézmény mellett működik az alapítvány, illetve az intézmény segítésére. Tárgyi eszközök beszerzése, a lakóknak a kirándultatása, utazások, műsorok szervezésével foglalkozik az alapítvány. Illetve a dolgozók továbbképzését is segíti az alapítvány.”

A köszönet azoknak is jár, akik nem dolgozóként, hanem külső támogatóként állnak egy nemes ügy mellé. (+vk) Például az országban máig egyedülálló szombathelyi Barnahus pilot program mellé, amely a szexuális abúzust elszenvedett kiskorúak ügyének humánus lefolytatására nyújt lehetőséget.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága
“Én nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a csapatban részt vehettem. És nagyon remélem, hogy az új jogszabályi háttér is még nagyobb teret fog engedni ennek a programnak, ami alapvetően a gyermekek alapjogainak a védelme. Tehát amikor a gyermek áldozattá válik, annak a megsegítő programja mindez.”

A szociális munka napján összesen heten vehették át a főigazgatóság dicséretét.