Hírek

Szociálpolitikai szak indul az egyetemen

2018. március 08., 16:52

Újabb mesterszakkal bővül szeptembertől az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzési palettája. A szociálpolitikai szak elindításával nőnek azoknak a hallgatóknak a választási lehetőségei, akik a szociális szférában kívánnak elhelyezkedni.

Szociálpolitikai szak indul az egyetemen

Már a 80-as évek végén helyet kapott a magyar felsőoktatási rendszerben a szociálpolitika képzése, amely immár az ELTE szombathelyi campusán is elérhető levelező mesterszak. Ezt azoknak a hallgatóknak ajánlják a figyelmébe, akik szociális területen szerezték meg alapszakos diplomájukat például szociális munkás, szociálpedagógia, szociológia, politológia szakokon vagy éppen közgazdaságtudományi területen.    

Juhász Gábor - dékán, ELTE Társadalomtudományi Kar
"A képzést azt nem önköltséges, hanem ösztöndíjas formában kívánjuk indítani, levelező képzések esetében ez nem teljesen általános. Tehát ez azt jelenti, hogy aki a képzésre jelentkezik, annak nem kell tandíjat fizetni, lényegében véve ingyenes képzést kívánunk biztosítani a szombathelyi bázison."

A mesterszakos szociálpolitika képzés elméleti és gyakorlati tudással is felvértezi a hallgatókat, akik betekintést kapnak a magyar szociális intézményrendszerbe. A hazai ellátórendszer megismerésén túl nemzetközi kitekintést is kapnak a tanulók, így komplex képük lesz arról, hogy európai viszonylatban hol helyezkedik el a magyar modell.

Németh István – koordinációs rektorhelyettes, ELTE SEK
"Ez az a szak, amivel a társadalmi elvárásokat kívánja szolgálni a központ. Amikor elmondtuk azt, hogy mi a szerepe egy egyetemi központnak, elmondtuk azt, hogy az ipart, a társadalmat, a szolgálni, a társadalmat úgyis szolgálni, hogy a társadalmi különbségeknek illetve a lemaradó rétegekkel, ennek a felzárkóztatásához kapcsolódva  segítő kezet nyújtsunk."

A szakot - a szociális munka mesterképzéssel együtt - már szeptembertől elindítja az egyetem.