Hírek

SZOESE érmek a junior OB-ről

2015. június 30., 19:52

Három éremmel tértek haza a Szombathelyi Egyetemi SE atlétái a  junior korosztály országos bajnokságáról. Kívés István tanítványai közül Molnár Zita volt a legeredményesebb, aki két számban is legyőzhetetlennek bizonyult.

SZOESE érmek a junior OB-ről

Idén Miskolcon rendezték a junior és utánpótlás atlétikai országos bajnokságot, melyen a Szombathelyi Egyetemi SE öt sportolóval képviseltette magát. A vasi klub remekül szerepelt, két arany-, valamint egy bronzérmet hozott haza a vidalról. Nem csoda, hogy Kívés István vezetőedző elégedetten nyilatkozott tanítványai teljesítményéről.

Kívés István vezetőedző, SZOESE
“Körülbelül két-három érem megszerzését tűztük ki célul. Ez bejött. Volt egy duplázásunk és egy harmadik helyünk. Maximálisan elégedett vagyok a csapatommal. Akik nem szerztek érmet, azok is egyéni csúcs közelében futottak. Mindenki a legjobbját teljesítette.”  

A szombathelyi sportolók közül Molnár Zita volt a legeredményesebb, aki két versenyszámot nyert meg: 3000 és 5000 méteres gátfutásban is elsőként szakította át a célszalagot. Remek teljesítményével kiharcolta, hogy a magyar junior válogatott tagja lehessen a korosztály svédországi Európa-bajnokságán.

Molnár Zita atléta, SZOESE
“Gondoltam, hogy esélyes vagyok a dobogóra mindkét számban, mert jó formában is voltam és már régóta erre készültünk. Nagyon örültem neki, hogy mindkét számomban sikerült nyernem. Úgy éreztem, hogy jól ment a versenyzés. Annak még pluszban örülök, hogy sikerült az Európa-bajnoki válogatottba is bekerülni.”

A Szombathelyi Egyetemi SE harmadik érmét Kovács Attila nyerte, aki a junior korosztályú férfiak  5 ezer méteres síkfutását követően állhatott fel a dobogó legalsó fokára.