MNB
MNB - 2

Hírek

Szolidaritási nap

2011. március 10., 09:11
15. évfordulóját ünnepli a szociális forrásközpont. A három napos rendezvénysorozat első napján a fogyatékkal élő fiataloknak szerveztek sportnapot. Politikusok, színészek, sportolók, hallgatók, és a szociális intézmények dolgozói alkottak csapatokat az ügyességi versenyeken.
Szolidaritási nap

Bemelegítéssel kezdődött az "Együtt" elnevezésű szolidaritási nap az egyetemi csarnokban. A 12 fős csapatokban szombathelyi, rumi, körmendi valamint kőszegi enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok is megmutathatták tudásukat. A szerdai nap célja az volt, hogy példát mutassanak az ép és fogyatékos emberek együttműködésére, együttélésére.

Füzessy Józsefné - ügyvezető igazgató, Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft.
"Úgy gondoltuk, hogy versenysportolók, színészek, politikusok testközelből látják azt, hogyan kell segíteni a mai napon sportolás közben, aztán más helyzetekben már szituációkban is fogyatékos embereknek."

A sérült emberek számára meghatározó élmény egy-egy ilyen rendezvény, ami az önbizalmukat is növelni tudja. A sportesemény azonban nemcsak a fogyatékos fiataloknak, hanem a város ismert embereinek is nagy élmény volt.

Endrődi Krisztián - színész, Weöres Sándor Színház
"Nagyon jól tudunk együtt szórakozni, nagyon nyitottak, nagyon barátságosak egyébként, az úgymond átlag embernél sokkal nyitottabbak, sokkal jobban fogadják a közeledésedet, befogadóbbak."

A sportnapot idén először, hagyományteremtő céllal rendezte meg a forrásközpont. A 15 éves jubileum programja holnap szakmai nappal folytatódik, pénteken pedig az intézményben dolgozóké lesz majd a főszerep.